Sari la conținut

Miercuri, pe Naţional Arena din Bucureşti, se va desfăşura cel mai important eveniment sportiv din acest an în România: finala Europa League. Două echipe din Spania se vor înfrunta în ultimul act al competiţiei: Atletico Madrid şi Athletic Bilbao. Favorită pare a fi Atletico Madrid, care stă mai bine şi în clasamentul din Primera Division şi care a demonstrat că are un joc foarte solid în Europa League. De partea cealaltă, bascii au avut un parcurs excelent în acest sezon european şi vor să câştige trofeul pus în joc la Bucureşti. Tehnicianul madrilenilor, Diego Simeone, ar putea trimite în teren următoarea formulă de echipă: Courtois - Juanfran, Miranda, Domínguez, Filipe Luis - Gabi, Mario Suárez - Arda Turan, Diego, Adrián – Falcao. De partea cealaltă, „El loco” Marcelo Bielsa ar putea trimite în teren următorul 11: Iraizoz - Aurtenetxe, Amorebieta, Javi Martínez, Iraola - Iturraspe - Herrera, De Marcos, Muniain, Susaeta – Llorente (foto).
Echipele sunt la Bucureşti. Delegaţiile echipelor finaliste ale Europa League, Athletic Bilbao şi Atletico Madrid, au sosit în Bucureşti. Primii au ajuns bascii de la Athletic. Elevii lui „El loco” Marcelo Bielsa au luat primul contact cu România îmbrăcaţi lejer, în treninguri şi tricouri de prezentare. Llorente, Muniain şi compania au fost îmbarcaţi în autocarul care îi aştepta la aeroport şi au fost duşi direct la hotelul lui George Copos, Crowne Plaza. Atletico Madrid, cealaltă finalistă, a ajuns în Bucureşti în jurul orei 22.05, la o oră şi 40 de minute după rivalii basci şi cu o întârziere de 35 de minute faţă de programul anunţat. Spre deosebire de rivalii lor din Primera, Falcao şi colegii au apărut în faţa jurnaliştilor în ţinute impecabile de prezentare croite special pentru acest eveniment de o casă de modă. Şi băieţii lui Simeone au terminat rapid cu formalitaţile vamale, după care au fost transportaţi la Hotelul Intercontinental. Marţi seară, Atletico Madrid şi Athletic Bilbao au susţinut antrenamentele oficiale pe Arena Naţională din Bucureşti.
„Va fi spectacol”. Mircea Lucescu este ultimul antrenor care a câştigat Cupa UEFA, alături de Şahtior în sezonul 2008-2009. În stagiunea viitoare, forul european a decis să schimbe titulatura competiţiei şi formatul acesteia, iar Cupa UEFA s-a transformat în Europa League. Lucescu se bucură că Bucureştiul va organiza un eveniment atât de important şi asigură pe toată lumea că românii vor şti cum să managerieze această finală. „Este succesul federaţiilor din estul Europei, care au decis să-l susţină pe Platini. Este meritul lui Mircea Sandu de a fi reuşit să ajungă printre oamenii importanţi din UEFA şi să obţină ceva. Este extraordinar de important pentru fotbalul românesc, pentru turismul românesc. Este ceva cu totul şi cu totul deosebit, iar asta se datorează fotbalului, nu unui eveniment politic, sportiv, aşa că să se mai oprească cei care critică fotbalul. Bucureştiul va fi invadat şi va fi un spectacol dincolo de orice a văzut oraşul până acum", a declarat Mircea Lucescu.

Comentarii

Ultimă oră