Sari la conținut

Bustul lui Mihai Viteazul dezvelit la Vama Buzăului

bustul-lui-mihai-viteazul-dezvelit-la-vama-buzaului

Sâmbătă, 18 august 2018, la Vama Buzaului au avut loc mai multe manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri.

Evenimentul a culminat cu dezvelirea, în parcul central al comunei Vama Buzăului, în fața Școlii Gimnaziale, a bustului Voievodului Unificator Mihai Viteazul.

    În aceeași zi a avut loc, în incinta Complexului Cultural Sfântul Nicolae din Vama Buzăului și Simpozionul cu tema – „De la Prima Unire 1600 la Marea Unire 1918” din cadrul evenimentului „Centenarul Marii Uniri la Vama Buzăului”. La simpozion au participat istorici, profesori universitari, doctori în istorie, preoţi, cadre militare, specialişti în domeniul istoriei din întreaga ţară.

În cadrul evenimentului a avut loc lansarea volumelor: „VAMA BUZĂULUI ÎN DOCUMENTELE TIMPULUI” și „PROFESIONIȘTII NOȘTRI”.

Alături de Primarul comunei Vama Buzăului, Tiberiu Nicolae CHIRILAȘ și de mai mulți oficiali la eveniment au luat parte, ca invitați speciali, o serie de artiști locali care au susținut un program artistic, iar manifestarea a fost întâmpinată cu căldură de localnici.


    Un moment special a fost susținut de Cvartetul Corona Brașov, care a înfrumusețat seara de sâmbătă, de la ora 17, cu un recital consacrat evocării Centenarului.

Celor de față nu li s-a cerut „vamă” ci doar prezența entuziastă!

Comentarii

Ultimă oră