Sari la conținut

Bute a pierdut meciul cu DeGale pentru titlul mondial IBF la supermijlocie

bute-a-pierdut-meciul-cu-degale-pentru-titlul-mondial-ibf-la-supermijlocie

Boxerul român Lucian Bute a fost învins la puncte, decizie în unanimitate, de britanicul James DeGale, într-un meci pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, desfășurat pe durata a 12 runde în gala profesionistă de la Centre Videotron din Quebec (Canada).

Bute (35 ani) a făcut un meci bun și o decizie în favoarea sa nu ar fi surprins pe nimeni, dar arbitrii-judecători l-au dat învingător pe campionul en titre, impresia fiind că diferența a fost prea drastică: Phil Edwards și Benoit Roussel au decis 117-111 pentru DeGale, iar Nelson Vazquez a dat 116-112.

În fața a circa 10.000 de spectatori, în marea majoritate suporteri ai lui Bute, aflat la al 12-lea meci pentru un titlu mondial, DeGale a început mai bine și și-a adjudecat primele trei runde, deși Bute a fost cel care a dominat ringul. Pugilistul gălățean a reușit câteva reprize bune apoi, iar în runda a cincea DeGale s-a ales cu arcada stângă deschisă. Britanicul a lovit mai clar, mai grupat, în timp ce Bute, deși l-a alergat, pur și simplu, prin ring pe adversarul său, nu a reușit să lege loviturile, nu a profitat de pașii înapoi făcuți de DeGale. Românul a dominat clar ultimele reprize ale luptei, dar acest lucru nu a părut să-i impresioneze pe arbitri.

La finalul meciului, DeGale a apreciat meciul bun făcut de Bute și și-a exprimat părerea că românul va reveni în top. Bute a declarat că meciul a fost unul strâns, însă dacă arbitrii au decis să acorde victoria lui DeGale nu poate decât să fie împăcat cu decizia și să revină în sală pentru a munci mai departe și a obține o nouă șansă de a boxa pentru un titlu.

De Gale (29 ani), care a obținut titlul mondial IBF în mai, după o victorie în fața americanului Andre Dirrell, are în palmares 22 de victorii și o înfrângere, în timp ce palmaresul lui Bute numără 32 de victorii (25 KO) și 3 înfrângeri (1 KO). Bute, campion IBF la supermijlocie în perioada 2007-2012, a pierdut trei din ultimele cinci meciuri disputate.

Comentarii

Ultimă oră