Sari la conținut
ca-pe-vremea-lui-ceausescu-sau-mai-rau

Jurnaliştii sportivi care vor dori să fie prezenţi la meciurile din viitorul sezon al ligii 1 de fotbal, vor fi obligaţi să….cotizeze !

Peste noapte, Asociația Presei Sportive din România a devenit un “mic gigant”, drept pentru care a început să dicteze reguli în mass media!

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) și Asociația Presei Sportive din România (APSR) au încheiat un acord privind acreditarea reprezentanţilor mass-media la jocurile din Campionatul Naţional "Liga I" și Cupa Ligii, sezonul 2014/2015.

Acordul definește regulile acreditării jurnaliștilor la aceste meciuri, acreditările urmând a fi eliberate numai de APSR și exclusiv jurnaliștilor membri ai APSR, iar celor care "aduc atingere imaginii LPF, cluburilor sau jucătorilor" li se poate interzice accesul pe stadioane!

Pentru accesul în stadion reprezentanţii mass-media acreditaţi vor prezenta personalului de pază cartea de identitate şi acreditarea LPF-APSR, iar, în lipsa unuia dintre aceste documente, nu se va permite accesul în arena sportivă.

Măsura este considerată de ActiveWatch și CJI "excesivă, discriminatorie și anticoncurențială, prin faptul că acordă unei singure entități (o asociație profesională a jurnaliștilor sportivi) dreptul de a elibera acreditări, acordându-i acesteia un privilegiu nejustiticat, atât în raport cu alte organizații profesionale, cât și în raport cu jurnaliștii salariați/colaboratori ai unor entități media sau jurnaliștii independenți (freelance)".

În mod concret, se condiționează accesul la exercitarea profesiei de apartenența la o anumită organizație. În consecinţă, ActiveWatch și CJI au sesizat CNCD şi CNA în legătură cu acest acord încheiat între Liga Profesionistă de Fotbal şi Asociaţia Presei Sportive.

Comentarii

Ultimă oră