Sari la conținut

Cabinet stomatologic inaugurat la Spitalul de Copii

cabinet-stomatologic-inaugurat-la-spitalul-de-copii

Clubul Rotary Braşov a inaugurat la Spitalul de Copii un modern cabinet dentar în cadrul ­căruia patru medici stomatologi vor oferi consultaţii gratuite pentru copiii care vor trece pragul acestuia.


Prioritate vor avea cei internaţi la Spitalul Pediatrie şi cei din clasele 0-4 care vor fi implicaţi în proiectul „Dinţi frumoşi, copii sănătoţi” .
Clubul Rotary Braşov a strâns în cadrul balului caritabil din ianuarie aproximativ 17.000 de euro iar o mare parte din această sumă a fost investită în acest cabinet stomatologic situat în policlinica Spitalului de Copii.
„În cadrul cabinetului vor lucra 4 medici stomatologi care vor face voluntariat deci ei nu vor fi remuneraţi pentru această activitate. Clubul Rotary are un parteneriat cu aceşti medici stomatologi dar bineînţeles suntem deschişi şi aşteptăm şi alţi medici stomatologi să vină să lucreze pro bono în acest cabinet” a declarat Simona Blendea, preşedinte Club Rotary Braşov.
Din banii strânşi Clubul Rotary va asigura în continuare desfăşurarea activităţii cabinetului prin achiziţionarea de materiale consumabile necesare cabinetului. Iar cu ajutorul unui parteneriat cu o firmă de produse pentru igienă personal, micii pacienţi care vor trece pragul cabinetului vor primi câte o periuţă şi câte o pastă de dinţi.
„Nu este prima idee pe care o ducem la bun sfârşit, împreună cu Clubul Rotary. Este al patrulea proiect şi sperăm să continuăm tot aşa.” a precizat Liviu Muntean, manager Spitalul Clinic de Copii Braşov.

"Mulţumim Clubului Rotary care nu este la prima intervenţie de acest gen şi mulţumim pentru sprijinul acordat spitalelor publice, mai ales Spitalului de Copii. În ceea ce priveşte această investiţie, am discutat cu reprezentanţii Clubului Rotary şi în bugetul de anul viitor vom prevedea sume pentru completarea instrumentarului necesar pentru funcţionarea acestui laborator" a declarat Mihai Pascu, vicepreședinte CJ Brașov.


Proiectul a fost realizat astfel de clubul Rotary Braşov în parteneriat cu Spitalul Clinic de Copii şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov. Până de Crăciun se vor finaliza şi lucrările de la etajele 2 şi 3 din corpul principal al Spitalului de Copii, au mai precizat reprezentanţii unităţii medicale şi ai Consiliului Judeţean.

Comentarii

Ultimă oră