Sari la conținut

Cadrele didactice sunt aşteptate miercuri, la examenul de titularizare

cadrele-didactice-sunt-asteptate-miercuri-la-examenul-de-titularizare

După elevi, vine rândul dascălilor să intre în examene.

  Miercuri, 12 iulie 2017, 685 de profesori vor intra în săli pentru a susţine proba scrisă a examenului de Titularizare, pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar.

Potrivit prof. Mirela Blemovici, Inspector Școlar General al IŞJ Braşov, candidaţii sunt repartizaţi în două centre de examen - Şcoala Gimnazială nr. 5 şi Colegiul Tehnic Transilvania.

La Braşov, sunt disponibile 146 de catedre cu viabilitate de minim 4 ani, alte 499 de catedre pe perioadă determinată, cu viabilitate de 1, 2 sau 3 ani şi mai sunt 1189 de posturi incomplete, care pot forma, însă o normă întreagă.

Rezultatele titularizării vor fi afişate în 18 iunie 2017. Miza cea mare e reprezentată de posturile cu viabilitate mai mare de 4 ani.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota şapte atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota cinci atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului. Repartizarea pe posturi se face prin şedinţă publică, în ordinea notelor obţinute la examen, se arată în metodologia de concurs.

O notă mare la exemenul de titularizare nu asigură neapărat şi locul ca profesor titular deoarece sunt materii, precum Limba Româna sau Matematica, pentru care sunt scoase foarte puţine posturi la concurs. Nota obţinută este valabilă doar trei ani, dar pentru posturile scose la concurs într-un anumit an. Prioritate au cei care dau examenul în anul respectiv. Ceea ce înseamnă că sunt cadre didactice care susţin această evaluare în fiecare an. Chiar dacă obţin note foarte mari, mulţi dascăli ajung tot pe posturi de profesor suplinitor.

Comentarii

Ultimă oră