Sari la conținut
cainii-rosii-fara-replica-sub-tampa-

Peste 4000 de oameni au investit 90 de minute din mini vacanța de început de mai, în echipa de suflet, FC Brașov. Amenințați cu deplasări la Clinceni, Slobozia, Berceni sau... Tărlungeni, stegarii aveau la îndemână un număr redus de variante, pentru jocul de pe Tineretului cu Dinamo. De fapt, vorbim de o singură variantă: victoria! Și a venit! Dinamo venea la Brașov după 4 victorii și o remiză. Echipă pe val, cum ar spune suporterii. De partea cealaltă, galben-negrii... de­ci­mați. De suspendări și accidentări. Până la urmă a ieșit mai mult decât bine pentru oamenii lui Țălnar. Sloganul unei mărci de pantofi de sport, de la începutul anilor 90, “dacă vrei, poți” a fost reținut perfect de stegari. Ambiție, determinare, sacrificiu. Rețeta perfectă pentru un 2-0 absolut meritat!
Dinamo, de nerecunoscut! Trupa de sub Tâmpa s-a temut de jocul cu Dinamo. Străuț, Madeira și Marius Constantin au avut interzis pe gazon, datorită cartonașelor. Lecko și Buga, în tribune și ei, accidentați. Cum-necum, „Țânțarul” a încropit un unsprezece câștigător. A fost să fie „doar” 2-0. Andrei Cristea a uitat că a îmbrăcat cu ceva timp în urmă tricoul alb-roșu, și a făcut 1-0 după doar 10 minute de joc. Brașovul a jucat încântător, iar tabela a apreciat acest lucru 20 de minute mai târziu: centrare perfectă Szekely, cap sigur Mateiu și... 2-0! Era doar minutul 33 și soarta partidei era deja scrisă. Putea fi chiar mult mai groasă pentru câini. Ocaziile au curs pe bandă rulantă la poarta lui Bălgrădean, dar golul de… neprezentare nu a mai venit! S-a terminat până la urmă 2-0. Rezultat oarecum mincinos, dacă judecăm după numărul de ocazii avute de brașoveni. „Cred că nu se supăra nimeni dacă învingeam cu patru, cinci goluri” a spus după joc principalul galben-negrilor, Cornel Țălnar.
Victorie mare pentru stegari. Aerul devine din ce în ce mai respirabil pentru stegari, după victoria cu Dinamo. Trei puncte mari obținute de stegari, joc aproape perfect și... șanse mari de salvare pentru oamenii lui Țălnar. „E o victorie foarte mare. Dacă scorul era 4-0 sau 5-0 nu era nimeni surprins. A fost cel mai bun joc al nostru din acest campionat. Mă bucur că mi-am învins fosta echipă. M-au supărat ratările băieţilor. E bine că în cele din urmă am câştigat fără nici o problemă. În echipă la Dinamo sunt mulţi jucători pe care eu îi cunosc. Am lucrat bine cu ei”, a declarat Ţălnar la finalul jocului.
„Blatiștilor!” Cei 300 de fani dinamoviști prezenți sâmbătă seara pe Tineretului nu au digerat înfrângerea și și-au făcut jucătorii blatiști! Tehnicianul din Ștefan cel Mare, Flavius Stoican, nu a putut nici el să-și explice eșecul de la Brașov. „Am întâlnit o echipă foarte bine organizată. Au fost mai determinaţi ca noi. Am oprit o serie frumoasă de victorii. Mă aşteptam să fie foarte agresivi. Nu-mi explic această înfrângere, nu mă gândeam însă că nu ne vom ridica la nivelul lor. Nu e o situaţie plăcută să pierzi un meci, iar apoi să apară speculaţii de blat. Nu le vom băga în sea­mă. Cred că am făcut una dintre cele mai slabe prime reprize din acest sezon. Trebuie să le ridic moralul jucătorilor. Când pierdem toţi suntem vinovaţi. Azi nu am făcut un meci bun şi supărarea e mare”, a spus Stoican după meci.

Un patron fericit. După victoria obţinută de FC Braşov în faţa celor de la Dinamo, patronul echipei, Ioan Neculaie, a vorbit despre  echipele Braşovului, dar şi despre situaţia incredibilă a celor de la FC Vaslui. „Nu m-am așteptat. Au jucat băieții noștri excelent și ei nu prea au jucat. Dinamo nu prea a jucat. Am ratat încă multe ocazii din poziții în care nu trebuia să ratăm, dar se întâmplă asta. Cu toate astea, nu-mi vine să cred că Vasluiul nu și-a luat licența. Mi-e imposibil să cred. Au fost investiții imense băgate de Porumboiu acolo. Să se lase așa deodată... E un semn de întrebare. Eu nici nu mă gândesc că locul 15 e liber. Noi n-am luat licența, în primă fază, pentru că Primăria nu a semnat. Până la urmă, a semnat. Pentru stadion, care e al meu, nici măcar nu e al Primăriei. E arhisuficient să rămână o singură echipă din Brașov  în Liga I. Corona e o echipă formată acum vreo trei ani și nu avea nicio șansă la public. S-au cheltuit mulți bani. Brașovul nu are nevoie de două echipe în A, dar în Liga a II-a are nevoie de vreo trei echipe. I-am auzit pe suporterii lui Dinamo că le spuneau că nu merită să poarte culoarea roșie. Cred că galeria cere prea mult de la acești copii care sunt într-o reală formare. Va fi o echipă puternică la anul. Sunt sigur că nu aveam noi nevoie să ne vândă Dinamo și nu ar fi făcut-o Dinamo”, a spus Ioan Neculaie la Dolce Sport.

Comentarii

Ultimă oră