Sari la conținut
calaria-invatare-si-terapie

Un nou demeres terapeutic prinde rădăcini în România. Pentru prima dată, călăria poate vi fi văzută nu doar ca un procedeu de relaxare ci şi ca o metodă  de învăţare şi terapie.

,, Un astfel de demers  mi se pare bine venit printre celelalte terapii, cum ar fi artele sau psihoterapia comportamentală. Practic, terapia prin călărie didactică, călăria terapeutică de fapt, îmi înglobează o sumedenie de terapii care sunt foarte eficace la copil. ,, a declarat dr. Silvia NIŢESCU-specialist Psihiatrie Infantilă, în cadrul emisiunii MIX ACTUAL, difuzată pe Mix 2 Tv şi moderată de Onelia Pescaru.

,, Ideal ar fi un screening, de fapt acuma există un centru în Harghita unde fac pe baza unor programe speciale, evaluarea senzorială a copilului. Acolo se pot descoperi acele mici semen pe care nu poţi să le integrezi într-o patologie neurologică psihiatrică la această vârstă. Programele acestea de integrare senzorială sunt o profilaxie. ,, a mai spus doctorul Silvia NIŢESCU, în cadrul aceleaşi emisiuni.

Totuşi călăria este o terapie benefică tuturor nu doar celor mici.

,, Având în vedere că este vorba despre călărie terapeutică, cei interesaţi trebuie să aibă o vârstă de cel puţin şase ani, să poată fi autonom, să aibă puterea fizică necesară să poată să conducă calul. (…) Omului îi ese teamă de ce nu cunoaşte. Majoritatea oamenilor nu au crescut cu cai, fiecare cal are porţionalitatea lui ca şi oamenii, nu există doi cai la fel. Teama este normală, însă cu cât află mai mult, cu cât descoperă mai mult, oamenii se simt mai confortabili. ,, a declarat Andreea GERLEI-instructor Călărie Didactică şi Terapeutică, în cadrul aceleaşi emisiuni.

Mai multe informaţii despre această terapie prin călăre, puteţi afla aici!

Comentarii

Ultimă oră