Sari la conținut
calendarul-obligatiilor-fiscale-august-2014

Pe portalul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Braşov www.finantepublice.ro, la secţiunea Calendar obligaţii fiscale şi pe portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală www.anaf.ro, la secţiunea Asistenţă contribuabili, Calendarul obligaţiilor fiscale pe anul 2014/ August este publicat Calendarul obligaţiilor fiscale pentru luna august 2014.

In luna august 2014, până în data de 18 august, potrivit Ordinului MFP nr. 936/2014, operatorii economici care la data de 31.12.2013 au înregistrat o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei trebuie să depună raportarea contabilă la 30 iunie 2014. Aceasta nu se întocmeşte de către entităţile care nu au desfăşurat activitate de la data înfiinţării până la 30 iunie 2014, cele care în tot semestrul I al anului 2014 s-au aflat în inactivitate temporară, cele înfiinţate în cursul anului 2014, precum si persoanele juridice care se afla în curs de lichidare, potrivit legii.
Formatul electronic al raportării contabile este pus la dispoziţia operatorilor economici gratuit de unităţile teritoriale sau poate fi descărcat de pe www.anaf.ro/ Servicii on-line/ Declaraţii electronice/ Descărcare declaraţii/ Raportări contabile semestriale 06/2014. Raportarea contabilă se depune la registratura organului fiscal sau se transmite prin poştă prin scrisoare cu valoare declarată, în format hârtie şi în format electronic sau numai în formă electronică pe portalul www.e-guvernare.ro, având ataşată o semnătură electronică extinsă.
Potrivit art. 41, pct. 8 si art. 42 alin. (1) din Legea nr. 82/1991 republicata, cu modificarile si completările ulterioare, nedepunerea raportărilor contabile constituie contravenţie, sancţiunea fiind amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei.

Celelalte obligaţii declarative si de plată lunare sau trimestriale după caz, precum si termenele scadente pentru acestea, sunt următoarele:


- 7 august 2014 - formularul 092 "Declaratie de mentiuni” (pentru schimbarea perioadei fiscale din trimestru în luna, începând cu august 2014, de platitorii de TVA care au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri în iulie 2014);


- 11 august 2014:
· formular 010, 070 sau 020 “Declaratie de mentiuni”, în vederea înregistrarii în scopuri de TVA în urma depăşirii plafonului de scutire de TVA de 220.000 lei (65.000 euro) în luna iulie 2014;
· formular 096 "Declaratie de mentiuni privind anularea înregistrarii în scopuri de TVA în cazul persoanelor impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care în cursul unui an calendaristic nu depasesc plafonul de scutire prevazut la art. 152 din Codul fiscal", pentru scoaterea din evidenta ca platitor de TVA daca nu s-a depasit cifra de afaceri de 220.000 lei atât în anul 2013, cât si în anul în curs pâna la data solicitarii.


- 18 august 2014 este ultima zi pentru depunerea la autoritatea vamala a Situaţiei eliberărilor pentru consum de ţigarete/ ţigări şi ţigări de foi în luna ... anul.; Situaţiei eliberărilor pentru consum de tutun fin tăiat, destinat rulării în ţigarete/alte tutunuri de fumat în luna ... anul ...; Situaţiei centralizatoare privind achiziţiile/utilizările de produse accizabile şi livrările de produse finite rezultate în luna ....anul ....pentru luna precedentă; Situaţiei centralizatoare privind achiziţiile/utilizările de produse accizabile şi livrările de produse finite rezultate în luna  pentru luna precedentă; Situaţiei centralizatoare privind achiziţiile şi livrările de produse accizabile pentru luna precedentă; Situaţiei privind operaţiunile desfăşurate în antrepozitul fiscal de producţie pentru luna precedentă; Situaţiei privind operaţiunile desfăşurate în antrepozitul fiscal de depozitare pentru luna precedentă; Jurnalelor privind livrările de combustibil destinat utilizării exclusiv pentru aviaţie sau navigaţie pentru luna precedentă; Jurnalelor privind achiziţiile/ livrările de combustibil destinat utilizării exclusiv pentru aviaţie sau navigaţie pentru luna precedentă; Situaţiei privind privind livrările de produse accizabile în luna ... anul ... pentru luna precedentă; Evidenţei achiziţionării, utilizării şi returnării marcajelor pentru luna precedentă.


- 25 august 2014 este ultima zi pentru depunerea următoarelor formulare (şi plata obligaţiilor declarate, după caz):
· 097 "Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare";
· 100 "Declaraţie privind obligaţiile de plata la bugetul de stat";
· 112 "Declaraţie privind obligaţia de plata a contribuţiei sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate";
· 224 “Declaraţie privind veniturile sub forma de salarii din străinătate obţinute de persoane fizice care desfăşoară activitate în România si de persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate în România”
· 300 “Decont de taxa pe valoarea adăugata”;
· 301 "Decont special de taxa pe valoarea adăugata";
· 307 “Declaraţie privind sumele rezultate din ajustarea/corecţia ajustărilor/regularizarea taxei pe valoarea adăugata”;
· 311 “Declaraţie privind taxa pe valoarea adăugata colectata datorata de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxa pe valoarea adăugata a fost anulat conform art. 153 alin. (9) lit. a) - e) sau g) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal”
· 390 VIES "Declaraţia recapitulativa privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare"
· 394 "Declaraţie informativa privind livrările/ prestările si achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional".

Conform art. 219 alin. (1) lit. a), b) si i) din O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, constituie contravenţii nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor de înregistrare fiscală sau de menţiuni, neîndeplinirea la termen a obligaţiilor de declarare prevăzute de lege, a bunurilor şi veniturilor impozabile sau, după caz, a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume, precum şi orice informaţii în legătură cu impozitele, taxele, contribuţiile, bunurile şi veniturile impozabile, dacă legea prevede declararea acestora, precum şi neîndeplinirea obligaţiilor privind transmiterea la organul fiscal competent sau, după caz, la terţe persoane a formularelor şi documentelor prevăzute de legea fiscală, altele decât declaraţiile fiscale şi declaraţiile de înregistrare fiscală sau de menţiuni. Aceste fapte se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoanele fizice, şi cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice.

Comentarii

Ultimă oră