Sari la conținut

România a debutat cu o victorie în preliminariile Campionatului European 2016. Lituania a fost învinsă cu un categoric 29-20. La succesul obţinut la Rm. Vâlcea au contribuit într-o mare măsură şi handbalistele Braşovului, Laura Chiper şi Cristina Zamfir, prima cu două goluri şi a doua cu o reuşită. Pe banca naţionalei a luat loc şi principalul Coronei, Bogdan Burcea, din postura de antrenor secund.

Braşovul ajută din plin naţionala de handbal feminin a României. În primul meci din Grupa 1 a preliminariilor Campionatului European, tricolorele au învins la Rm. Vâlcea reprezentativa Lituaniei cu 29-20. La pauză, scorul era 16-10 în favoarea româncelor. În faţa a peste 2.500 de spectatori, tricolorele au zburdat pe parchet şi au bifat un succes de moral.

Principala marcatoare a României a fost Cristina Neagu – 8 goluri, urmată de Ardean-Elisei – 7 goluri şi Perianu – 5 goluri. De asemenea, pe lista marcatoarelor şi-au mai trecut numele şi „braşovencele” Chiper – 2 goluri şi Zamfir – 1 gol. Au mai înscris: Pintea – 3 goluri, Buceschi – 2 goluri şi Manea – 1 gol.

Legăturile naţionalei cu Braşovul nu se termină aici, fiindcă secundul selecţionerului Tomas Ryde este Bogdan Burcea, nimeni altul decât „principalul” de la Corona.

Meciul cu Lituania nu a reprezentat decât un antrenament util pentru partidele ulterioare din grupă. Duminică, România va evolua în deplasare, la Minsk, împotriva Belarusului. Celelalte patru jocuri vor fi jucate anul viitor: cu Norvegia acasă/ deplasare în prima decadă a lui martie, cu Lituania în deplasare şi Belarus acasă la începutul lui iunie.

Din grupa României mai face parte şi Norvegia, campioană mondială, europeană şi olimpică, principala favorită la calificare. Primele două clasate vor merge la Campionatul European, găzduit de Suedia în decembrie 2016.

Până atunci, tricolorele vor participa la Campionatul Mondial, care se va desfăşura în decembrie, în Danemarca.

Comentarii

Ultimă oră