Sari la conținut

Camerele de hotel, bombe sanitare! Ce lucruri NU trebuie atinse

camerele-de-hotel-bombe-sanitare-ce-lucruri-nu-trebuie-atinse

Sezonul sărbătorilor ne stârnește pofta de vacanță la munte și, în această perioadă ne căutăm cazare pentru câteva nopți într-o cabană sau pensiune pitită după creste, printre brazi falnici, plini de zăpadă.


Însă ceea ce nu știm este că, de câte ori punem piciorul într-o cameră de hotel, luăm contact cu o sumedenie de germeni .Iată lista cu locurile de care este bine să stai departe în camera de hotel.

Întrerupătorul

Este primul lucru pe care îl atingi atunci când intri într-o cameră de hotel. Tu și mulți alții înaintea ta, veniți, ca și tine, de pe drum. Un studiu realizat anul acesta și condus de Katie Kirsch, profesor la Universitatea din Houston arată că întrerupătorul este unul dintre cele mai contaminate obiecte din cameră. Pentru că nu ai cum să nu aprinzi sau să nu stingi lumina, cel mai bine este ca, de fiecare dată când o faci este să mergi să te speli.

Telecomanda

Charles Gerba, a profesor de microbiologie la Univeristatea din Arizona, a descoperit în una dintre cercetările sale că telecomanda televizorului din camera de hotel este plină de bacterii. Conform aceluiași studiu, în proporție de 20 la sută sunt contaminate cu spermă. Ce ai de făcut ca să te uiți la TV. Șterge bine obiectul cu șervețele umede, înainte să te apuci să-l butonezi sau ia de acasă o pungă în care să îl bagi, astfel încât, atunci când apeși pe butoane să eviți contactul cu atâția germeni.

Podeaua, chiuveta și blatul

”Studiul nostru  realizat în multe hoteluri a arătat că dacă auzi pe cineva strănutând în camera alăturată vei avea și tu aceiași viruși, a doua zi”, avertizează Gerba. Contaminarea se face prin bureții de curățat și prin mopuri. Suprafețele sunt dezinfectate cu soluții specialie, dar se folosesc aceleași dispozitive la toate camerele. Dacă ți-ai cumpărat șervețele antibacteriene, atunci cel mai bine ar fi să le folosești.

Sursa: unica.ro

Comentarii

Ultimă oră