Sari la conținut
camil-matase-a-fost-extradat-in-sua

Braşoveanul Camil Mătase, prins în România după ce, în noiembrie 2013, şi-a ucis soţia şi unul din cei doi copii în statul american Texas, a fost extrădat, vineri, în SUA.

"Astăzi (vineri - n.r.), Biroul Naţional Interpol din cadrul CCPI - IGPR a predat omologilor americani, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă - Bucureşti, în vederea extrădării, un bărbat de 48 de ani, cu dublă cetăţenie - română şi americană, urmărit internaţional", se arată într-un comunicat remis de Poliţia Română.

În faţa magistraţilor, Mătase a declarat că "regretă nespus faptele", solicitând să fie extrădat, cu condiţia de a-i nu fi aplicată pedeapsa capitală.

În timpul audierilor, bărbatul a recunoscut că a planificat în detaliu cele două crime.A povestit că era gelos pe soţia lui, aşa că a decis să cumpere o armă şi să o ucidă. Ulterior, pe motiv că fiul să are unele boli cronice, a hotărât să-l împuşte şi pe acesta, se arată în referatul procurorilor. După comiterea crimelor, bărbatul s-a întors în România fără probleme deoarece autorităţile americane nu îl aveau pe lista suspecţilor. Bărbatul i-a povestit mamei lui cum şi-a ucis familia cu premeditare. Femeia s-a dus imediat la poliţie.

Comentarii

Ultimă oră