Sari la conținut
campanie-antibullying-in-mediul-online

Organizația Salvați Copiii a lansat o campanie de combatere și prevenire a hărțuirii în mediul online, fenomen numit şi cyberbullying, care este resimțit într-un procent mai mare de copiii români, comparativ cu alte țări europene.

Campania își propune să reducă fenomenul, luând în considerare faptul că anual, un procent semnificativ din apelurile primite la linia de consiliere privesc comportamente de acest gen.

Artista Alina Eremia a dat startul campaniei, îndemnându-și fanii de pe Facebook să trimită mesaje împotriva urii și a hărțuirii pe Internet. Exemplul artistei a fost urmat și de alte vedete care au postat, la rândul lor, clipuri video prin care au promovat mesajul campaniei.

A doua etapă a campaniei, care va debuta în această toamnă, se va adresa cu preponderență părinților, pentru a aduce în atenția lor riscurile la care se expun copiii pe internet.

Bullying-ul este în general caracterizat ca un comportament agresiv intenționat care este menit să provoace disconfort sau durere, implică un dezechilibru de putere și tărie între agresor și victimă, și se manifestă repetitiv, regulat.

Bullying-ul poate lua diverse forme, de la tachinare, zvonuri sau minciuni despre persoana vizată, excluderea dintr-un grup, amenințare și până la agresiune fizică.

Comentarii

Ultimă oră