Sari la conținut

Campanie de informare a MApN cu privire la riscurile pătrunderii ilegale în poligoanele de tragere

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară, în această perioadă,  în şcoli, dar nu numai,  o campanie de informare a populaţiei despre riscurile intrării în poligoanele care aparţin MApN unde se execută trageri de luptă cu armamentul din dotare.În judeţul Braşov există patru poligoane ale Ministerului Apărării Naţionale între care şi cel de la Cincu care se întinde pe circa 40 de ha, al doilea ca mărime din ţară, unde se pregătesc şi militarii care pleacă în teatrele de operaţii din Afganistan.

" Populaţia trebuie să cunoască pericolul la care se expune atunci când intră în zone restricţionate, respectiv poligoanele de tragere ale MApN. În cazul în care sunt persoane care ar putea intra într-un poligon eventual cu animale sau pur şi simplu din curiozitate şi se întâmplă să mai găsească elemente de muniţie rămase neexplodate, să sune la numărul 112 pentru ca specialiştii în domeniu să se deplaseze la faţa locului", a spus, purtătorul de cuvânt al Centrului Militar Zonal Braşov, lt.col. Dorinel Cotea, citat de agerpres.ro.


Potrivit datelor statistice, în ultimii 20 de ani, în poligoanele MApN au avut loc şase incidente dintre care trei soldate cu deces.

Campania Ministerului Apărării Naţionale se desfăşoară în 150 de localităţi din 31 de judeţe şi cuprinde 71 de poligoane.

Comentarii

Ultimă oră