Sari la conținut

Campanie pentru elevi - „Drogurile îţi frâng zborul, sportul te înalţă!”

campanie-pentru-elevii-brasoveni-drogurile-iti-frang-zborul-sportul-te-inalta

Astăzi s-a dat startul campaniei de prevenire a consumului de droguri în judeţul Braşov şi a reducerii riscurilor asociate accesării mediului virtual, concomitent cu dezvoltarea unor abilităţi contra fenomenului de violenţă în şcoală.

Prefectul Braşovului, Marian Rasaliu, s-a întâlnit cu elevii Liceului Teoretic Johannes Honterus pentru a dezbate aceste subiecte sensibile. Au fost prezenţi şi specialiştii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere ANTIDROG.

Copiii au fost încurajaţi să comunice mai mult cu adulţii, atunci când sunt supuşi unor situaţii de risc (internet, consum de droguri, bullying, absenteism şcolar). Totodată, adolescenții au fost îndrumaţi să continue creionarea unor proiecte cu specific antidrog.

Psihologul Anda Samson, coordonatorul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, a punctat: „ Întâlnirea de azi este deosebit de importantă pentru elevi, prin faptul că aceştia simt că sunt protejaţi nu numai de părinţi şi de şcoală, ci şi de autorităţile publice. Vârsta preadolescenţei este una sensibilă, predispusă spre acte de teribilism, iar o informaţie corectă asupra riscurilor la care sunt expuşi prin debutul/ consumul de droguri, precum şi celelalte provocări, reprezintă diferenţa între un viitor sănătos şi eşec”.


   „Implementarea acestei campanii este, de fapt, o premieră pentru judeţul nostru, pentru că vom urmări atât prevenirea comportamentelor antisociale în mediul şcolar, cât şi în mediul comunitar, prin efectuarea unor verificări periodice a agenţilor economici, care comercializează produse în compoziţia cărora intră substanţe cu efect ebrionarcotic. Prin aceste activităţi urmărim să le aducem la cunoştinţă elevilor şi să-i facem să înţeleagă riscurile la care sunt supuşi, dacă aleg un comportament inadecvat. Îi sfătuiesc să comunice cât mai des cu cadrele didactice şi cu părinţii pentru a evita situaţiile la risc ”, a declarat prefectul judeţului, Marian Rasaliu.


   Campania „Drogurile îţi frâng zborul, sportul te înalţă!” va continua, în perioada următoare, cu activităţi care să diminueze factorii de risc în mediul şcolar şi comunitar.

Comentarii

Ultimă oră