Sari la conținut
campanii-antidrog-la-brasov-in-2017

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Braşov a anunţat miercuri, 29 martie, Planul Local de Acțiune Antidrog 2017 și Strategia Județeană Antidrog 2017- 2020.

Astfel, profesorii din şcoli vor fi urma cursuri de specializare, iar pentru elevi vor fi organizate campanii de educare și conştientizare cu privire la consumul de droguri legale şi ilegale.

De asemenea, specialiştii își propun implementarea unor proiecte pilot adresate copiilor din clasele primare, dar şi a unor campanii orientate pe activităţi de petrecere a timpului liber, ca alternativă sănătoasă la consumul de droguri substanțe cu proprietăţi psihoactive.

În plus, Centrul Antidrog va derula proiecte adresate grupurilor aflate în situații de risc, precum elevii cu părinţi dependenţi de droguri sau cei din familii cu statut socio-economic scăzut, iar părinții vor putea lua parte la proiecte de tip „Școala Părinților”, pentru a se putea implica în prevenirea consumului de droguri sau a şti cum să gestioneze relaţia cu copiii care au ajuns să consume astfel de substanţe.

Comentarii

Ultimă oră