Sari la conținut

Capcana întinsă candidaţilor la interviul de angajare. Toţi angajatorii fac acest lucuru

capcana-intinsa-candidatilor-la-interviul-de-angajare-toti-angajatorii-fac-acest-lucuru

Liz Ryan, CEO şi fondator al companiei Human Workplace, povesteşte într-o postare pe blogul personal experienţele pe care candidaţii le trăiesc la interviurile de angajare, ca urmare a întrebărilor nepotrivite adresate de către personalul din departamentele de resurse umane, scrie businessmagazin.ro. Potrivit managerului, informaţiile legate de salariu sunt confidenţiale şi nu poate exista niciodată vreun motiv temeinic pentru ca acestea să fie divulgate. Personalul care recrutează adresează întrebarea referitoare la salariile din trecut din următoarele două motive:
1) Dacă venitul candidatului era mai mare la jobul anterior decât ar fi dispus să dea viitorul angajator, cel mai probabil acesta se va gândi că angajatul este costisitor. Acesta nu este neapărat un lucru rău. Angajaţii care caută noi slujbe nu îşi doresc salarii mai mici, iar angajatorii nu au de ce să cunoască salariile cuiva, ci doar aşteptările salariale ale celor care caută un job.
2) Dacă salariul candidatului era similar celui pe care sunt dispuşi să-l ofere noii angajatori, atunci aceştia vor stabili noul salariu la acelaşi nivel. La un salariu lunar de 4.000 de lei, cel mai probabil vor oferi 4.100.


CITEȘTE MAI DEPARTE - COPIAZĂ LINK-UL DE MAI JOS
http://www.businessmagazin.ro/analize/resurse-umane/candidatii-care-dezvaluie-la-interviul-de-angajare-salariul-de-la-jobul-anterior-au-sanse-minime-de-crestere-13815293

Comentarii

Ultimă oră