Opera Brașov vă invită la spectacolul în 3 acte „Madama Butterfly” de G. Puccini, o capodoperă ce impresionează prin dramatismul muzicii și prin subiectul pe care îl tratează.

  Sâmbătă, 20 mai 2017, de la ora 18.30, în Sala Operei, este programat spectacolul „Madama Butterfly” de G. Puccini, pe un libret de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa.

  Premiera operei a avut loc la Brescia, pe data de 28 mai 1904. La Opera Brașov, capodopera a fost pusă în scenă în 2012, cu prilejul Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet.

 Opera „Madama Butterfly” este o capodoperă ce impresionează de fiecare dată publicul, atât prin frumuseţea şi dramatismul muzicii, cât şi prin subiect.

  Acțiunea are loc la începutul secolului al XX-lea în Japonia, lângă portul Nagasaki. Diferenţa de mentalitate poate crea erori şi conflicte majore, atunci când aspectele fundamentale ale vieţii – dragostea, loialitatea, prietenia – nu sunt luate în serios. Americanul F.B. Pinkerton nu ia nici o clipă în serios nunta pe care o organizează în Japonia cu micuţa Butterfly, care este de o nobleţe sufletească şi o gingăşie cu totul specială. Butterfly îl aşteaptă timp de trei ani, alături de copilul său, fruct al dragostei pentru Pinkerton. Acesta se reîntoarce doar pentru a lua copilul, pe care doreşte să-l crească în America. Pentru Butterfly viaţa nu mai are nici un sens.

    Emoţionanta creaţie a lui Puccini reprezentată la Opera Braşov îl va avea la pupitrul dirijoral pe maestrul Nicolae Dohotaru de la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău.

 În distribuţie se vor afla: Anda Pop, Mihai Irimia (debut), Adrian Mărcan, Gabriela Hazarian, Nicolae Zaharia, Claudiu Bugnar, Marian Rește, Lorand Cristian, Sonia Hazarian. Participă Corul și Orchestra Operei Brașov. Regia artistică este semnată de Anda Tabacaru Hogea, scenografia de Rodica Garştea şi coregrafia de Nermina Damian. Dirijor cor: Leonard Boga. Asistent regie: Nicoleta Chirilă.

   Preţ bilete: 30 lei; 20 lei.
    Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380.