Singura caravană din România dedicată exclusiv copiilor din localitățile fără cinematograf, CinemaTour Kids, a luat startul în 4 aprilie şi se va încheia pe 28 aprilie 2017.

 Aflată la cea de-a IV-a ediţie, caravana cu filme pentru copii se oprește în localități din județele Brașov şi Dolj.
 
    În judeţul Braşov, evenimentul se desfăşoară în perioada 24-28 aprilie 2017 şi se oprește în localităţile: Bod, Fundata, Hărman, Moieciu, Prejmer, Sânpetru, Tărlungeni şi Teliu. 

  Iniţiativa vine pentru a facilita accesul la cultură pentru copii din comunitățile mai puțin privilegiate.

  De mai bine de 20 de ani auzim doar despre cinematografe care se închid și despre case de cultură aflate într-o continuă reabilitare. Inițiativele de a facilita accesul la cultură pentru comunitățile mai puțin privilegiate sunt pur accidentale, iar acțiunile efective care să aibă ca principal target copiii din aceste zone sunt și ele evenimente rare pe agenda autorităților locale și ale promotorilor de proiecte.

 În acest context, caravana Asociației Enkidu continuă să proiecteze filme pentru copii în satele și localitățile fără cinema. Timp de o lună poveștile cinematografice despre bucuria de a ne accepta și a ne înțelege unii de alții, despre prietenie și curaj, despre responsabilitate și iubire vor prilejui, pentru mulți dintre spectatori, prima întâlnire cu filmul.

   Primele 3 ediții ale „CinemaTour Kids” s-au derulat între iunie 2015 și septembrie 2016. Filmele au ajuns în peste 30 de localități diferite și au avut ca spectatori aproape 7.000 de copii.


  
   „CinemaTour Kids” ediția a IV-a, este inițiată de Asociația ENKIDU, cu finanțarea Centrului Național al Cinematografiei.
  Parteneri : Institutul norvegian de film, Ambasada Regatului Norvegiei, Ambasada Suediei, Consiliul Județean Dolj, Consiliul Județean Brașov, Asociația Mioritics.
 
 
  Iată programul proiecțiilor de filme pentru copii, în județul Brașov:
 
   
  Teliu – Căminul cultural Teliu – luni, 24.04 ora 11:00
   Prejmer – Căminul Cultural – luni, 24.04 ora 14:00
   Hărman – Căminul Cultural Hărman – marți, 25.04 ora 11:00
   Sânpetru – Școala Gimnazială Sânpetru – marți, 25.04 ora 14:30
   Târlungeni – Căminul Cultural Târlungeni – miercuri, 26.04 ora 11:00
   Bod – Școala Gimnazială Bod – miercuri, 26.04 ora 15:00
   Fundata – Școala Gimnazială Fundata – joi, 27.94 ora 12:00
   Moieciu – Căminul Cultural Moieciu (de Jos) – joi, 27 ora 15:00 Programul complet al proiecțiilor poate fi accesat online pe  http://cinematour.ro/program-cinematour-kids-editia-iv/ .