Sari la conținut

Caravana de filme documentare Docuart ajunge la Brasov

caravana-de-filme-documentare-docuart-ajunge-la-brasov

Caravana Docuart - o prelungire a București Docuart Fest, festivalul de film documentar românesc care a avut deja primele două ediții în capitală – va poposi, în perioada martie-aprilie în mai multe orașe din țară. Prima proiectie va avea loc pe 1 martie, la Brasov, la Sala Patria, de la ora 14.00. Intrarea este libera.

„Brașov, Sibiu, Iași, Cluj-Napoca și Timișoara sunt orașele în care vor fi proiectate filmele documentare câștigatoare în anii precedenți la București Docuart Fest, dar și ale unor creații invitate, precum "Aici adica... acolo" în regia Laurei Căpățână Juller. Programul Caravanei îl puteți vedea pe festival.docuart.ro”  a declarat Daniela Apostol, project manager Docuart.

O parte dintre proiecții vor fi urmate de sesiuni interactive realizate de criticul de film Florin Barbu, unde publicul va putea purta un dialog cu cei din culisele documentarelor. Laura Căpățână Juller este unul dintre regizorii care vor însoți caravana în cele 5 orașe. Documentarul ei, "Aici adică… acolo" tratează drama copiiilor care stau şi aşteaptă părinţii plecaţi la muncă, în străinătate.

“Prin acest gen de evenimente ne dorim formarea unei legături cât mai strânse cu tânăra generație de cinefili. Aducerea unor regizori talentați în fața publicului sporește interesul acestuia și, totodată, șansele revigorării producției de filme românești” - Daniela Apostol, project manager Docuart.

PROGRAM

- „Stremţ 89”, regia Anda Puşcaş si Dragoş Dulea, câștigator al trofeului Docuart Fest.

- „În umbra castelului”, regia lui Csibi Laszlo, câștigător al premiului pentru cel mai bun film documentar studențesc.

- „Carpe Noctem”, regia Constantin Radu Vasile, câștigator al premiului pentru cea mai bună regie, secțiunea documentar studențesc.

- „Dupa FEL si CHIP” regia Paula Oneț, câștigătoare a premiului pentru cea mai bună imagine, secțiunea documentar studențesc.

- „Aici adică… Acolo”, prezentat în cadrul București Docuart Fest în afara programului competional, în regia Laurei Căpăţână Juller. Un film despre o problemă globală vazută la microscop. Proiecția documentarului va fi urmată de o masă rotundă, interactivă cu publicul, la care vor participa o parte dintre membrii echipei.

-„Exploratorul”, regia Titus Muntean și Xantus Gabor. Filmul urmărește firul vieții lui Emil Racoviță, fondator al unei noi științe, biospeologia și al primului Institut de speologie din lume de la Cluj. Producție cu rol de document.

Proiecția documentarului va fi urmată de o masă rotundă cu publicul, la care vor
participa o parte dintre membrii echipei.

Detalii, pe www.docuart.ro

Comentarii

Ultimă oră