Sari la conținut
caravana-docuart-ajunge-la-brasov

Caravana Docuart invită #oameniidocumentarului să ia parte la două zile de proiecţii, pe 15 şi 16 martie, la Cinemateca Patria din Braşov, alături de regizorii şi realizatorii filmelor.

Joi, 15 martie, începe prima zi de proiecţii de la ora 18 cu „Cine iubeşte şi lasă”, cel mai bun documentar studenţesc la BDF 2017, iar la final regizorul Victor Găluşcă va fi prezent pentru o sesiune de întrebări şi răspunsuri. De la ora 19 poate fi urmărit câştigătorul marelui premiu BDF – „Varză, cartofi şi alţi domeni” (în regia lui Şerban Georgescu), iar seara se va încheia cu cel mai bun documentar de televiziune, „Variaţiuni pe un nume”, realizat de Violeta Gorgos.

Vineri, 16 martie, programul debutează la ora 18 cu scurtmetrajul studenţesc premiat pentru cel mai bun montaj, „O viaţă ratată”. În regia lui Eugeniu Bocancea, povestea vorbeşte despre istoria de rezistenţă a unui naţional ţărănist în faţa represiunilor regimului socialist din România. La 18:30, rulează „Bune şi blânde” (regizat de Florin Andreescu), un film despre o lume pe cale de dispariţie în care un mod de viaţă este supus testului timpului.

La ora 19 vine Ion Donică şi documentarul său premiat pentru cea mai bună regie, „Momente de tăcere”, o descoperire a emoţiilor reale ale vieţii omeneşti. La finalul fiecărei proiecţii se va intra în culisele poveştii prin intervenţia celor 3 regizori prezenţi.

Ultimul film al serii începe la ora 20:15 şi este un documentar spectaculos prin subiect - vieţile de zi cu zi a 3 garderobieri care îşi desfăşoară activitatea în 3 opere din Europa: Opera din Viena, Opera Scala din Milano şi Opera din Odesa – dar şi prin imaginea pentru care a luat premiu în cadrul BDF 2017: „Secondo Me”, regizat de Pavel Cuzuioc.

Intrarea în lumea documentarului este liberă.

Comentarii

Ultimă oră