Sari la conținut
care-sunt-cele-mai-cautate-meserii

Cele mai căutate meserii pe piaţa muncii din România, în acest moment, sunt cele de inginer şi de specialist în construcţii, arată o statistică a unui site de recrutare, citat de incont.stirileprotv.ro.

Companiile au o ofertă variată de joburi în aceste domenii, dar au şi de unde alege: pe site-ul de recrutare sunt aproximativ 360.400 de candidaţi specializaţi în inginerie şi construcţii.

De cealaltă parte, angajatorii recrutează la ora actuală în special ingineri, existând 1.590 anunturi postate pe România pentru aproximativ 5.400 locuri de muncă pentru diferite specializări în această arie: 134 anunţuri pentru ingineri constructori, 100 pentru ingineri proiectanţi, 66 pentru ingineri în instalaţii, 92 ingineri electrici, 157 ingineri mecanici, 151 ingineri de calitate, 14 ingineri în telecomunicaţii, 876 ingineri în IT & automatizări. Companiile caută, de asemenea, şi specialişti în construcţii şi arhitecţi, electricieni, tehnicieni şi proiectanţi.

În ceea ce priveşte oferta companiilor din străinatate, există şi 772 de anunţuri pentru ingineri (topul ţărilor fiind ocupat de Germania, Ungaria şi Italia), 102 anunţuri pentru specialişti în construcţii (preponderent în Ungaria, Anglia şi Italia) şi 1.191 anunţuri pentru electricieni şi tehnicieni (Italia, Germania, Ungaria).

Comentarii

Ultimă oră