Sari la conținut

Care sunt diferenţele dintre un şemineu şi o sobă?

care-sunt-diferentele-dintre-un-semineu-si-o-soba

Cel mai adesea, soba este confundată cu şemineul, iar şemineului îi sunt atribuite proprietăţile sobei. Deşi mulţi oameni doresc săachiziţioneze unul dintre cele două produse, din dorinţa de a încălzi un spaţiu, află abia înainte de a o achiziţiona sau chiar în incinta magazinului despre diferenţele şi asemănările majore dintre cele două. Dacă asemănările dintre acestea constau în numeroase lucruri esenţiale, deosebirile se resimt începând tot cu aspectele de bază până la cele mai mici detalii.

Şemineul, dar şi soba au un aspect plăcut, motiv pentru care de multe ori sunt achiziţionate, pentru înfrumuseţarea şi completarea unui spaţiu. În aceeaşi măsură, scopul practic pentru care sunt construite este acelaşi - încălzirea spaţiului. Diferenţa majorăîntre cele două este zona asupra căreia acţionează căldura produsă de fiecare. Dacă soba este special concepută pentru încălzirea doar a încăperii în care este amplasată, semineul are o rază mult mai mare, adeseori cu capacitatea încălzirii unei case foarte mari.

Cum este posibil acest lucru? Soba oferă posibilitatea încălzirii pe o arie mai largă doar în cazul în care aceasta este concepută să funcţioneze cu ajutorul apei. Prin racordarea la calorifere se face astfel posibilă şi încălzirea altor încăperi.

Pe de altă parte, şemineul oferă două posibilităţi - distribuie căldura prin aer cald sau prin calorifere. În felul acesta, căldura ajunge în fiecare spaţiu al casei.

Clienţii care aleg să meargă pe varianta termoşemineu trebuie să se gândească mai departe de costurile suplimentare iniţiale, dar şi la avantajele ulterioare.           Varianta şemineului cu distribuţie pe aer cald e mai ieftină deoarece aerul este distribuit în camere cu ajutorul tuburilor izolate care păstrează aerul cald şi ajutate de turbina care trage aerul cald din hota şemineului şi îl împinge pe camere.

Aşadar, fie că alegi soba, fie că preferi un şemineu, asigură-te că ceri sfatul experţilor în domeniu înainte să iei decizia de cumpărare. Pefoc.ro îţi oferă consultanţă gratuită în vederea construirii şemineului şi are echipe special pregătite care asigură montajul semineelor in Brasov cât si in orice alta zona a României. Mai mult decat atât: compania Pefoc.ro SRL comercializează o gamă largă de şeminee, termoseminee, sobe şi coşuri de fum la cele mai accesibile preţuri din România şi transportul gratuit!

Comentarii

Ultimă oră