Sari la conținut
carnea-de-porc-cu-25-mai-scumpa-

Carnea de porc a devenit un adevărat lux pentru mulţi români. Preţul a crescut cu peste 25% faţă de Crăciunul trecut. Cu toate acestea, oamenii vor să aibă pe masa de sărbători, aşa cum cere tradiţia, o bucată oricât de mică de friptură de porc. Ca în fiecare an, preţul cărnii de porc a crescut de sărbători. Dacă în urmă cu trei zile, un kilogram costa între 14 şi 15 lei, acum acesta ajunge şi la 20 de lei. Cu toate acestea, oamenii nu au renunţat la cumpărăturile de sărbători. Producătorii spun că nu exclud posibilitatea unor noi scumpiri în cazul în care iarna va fi grea. Faţă de luna decembrie a anului trecut, un kilogram de carne de porc costă cu 25% mai mult. Potrivit Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România, scumpirile vor duce la o scădere de 15-20% a consumului de carne în perioada sărbătorilor.

Comentarii

Ultimă oră