În meniul de Paşte al unui restaurant de la poalele Tâmpei şi-a făcut loc şi carnea de urs. În afară de drob, borş şi friptură de miel, clienţii au mai multe variante la alegere din meniul vânătoresc: preparate din urs, căprioară şi mistreţ, dar şi supă din fazan.
Meniuri inedite. „Avem nevoie de pulpa de urs, pe care mai întâi o ţinem la baiţ între 12 şi 24 de ore, cu legume,vin, foi de dafin, boabe de piper, după care îl brezăm şi îl băgăm la cuptor”, ne-a explicat Anica Moiseanu, bucătar şef. Reţeta nu este deloc una simplă. Maeştrii bucătari aleg cu atenţie ingredientele, iar printre acestea se strecoară chiar şi fructele de pădure. În urma eforturilor depuse, produsul final atrage toate privirile.
Înlocuitor de miel. Delicatesele din carne de urs vor putea înlocui mielul, pentru cei care vor să mai schimbe meniul. „Meniul de Paşti conţine pulpă de urs la tavă cu fructe de pădure şi sos vânătoresc. Acest preparat îl servim de sărbătorile de Paşti pentru toţi turiştii români, dar şi pentru cei din străinătate”, ne-a declarat Pachiţa Pop, manager restaurant. Preţul unei astfel de porţii ajunge la 28 de lei. În schimb, pentru sărbătorile pascale, un meniu costă 80 de lei, în care sunt incluse: supa din fazan, pulpa de urs, salata de bureţi, dar şi băuturi. „În afară de pulpă de urs, mai avem şi tocană de urs, căprioară, escalop de căprioară, medalion de căprioară, pulpă de căprioară, dar mai avem şi mistreţ şi realizăm şi un platou vânătoresc frumos şi bun”, a mai adăugat Pachiţa Pop, manager restaurant.
Rezervare de Paşte. Unii dintre turişti s-au oprit în oraşul de la poalele Tâmpei pentru a încerca o porţie de pulpă de urs. „Am comandat o friptură de urs, mă gândeam că de Paşte anul acesta să mâncăm şi altceva decât miel.”, ne-a spus un turist. Meniul tradiţional de Paşte, care cuprinde drob, friptură, borş de miel, cozonac şi ouă roşii costă 75 de lei pentru o persoană. Cei care nu au dorit să petreacă sărbătorile acasă au făcut rezervări la restaurant din timp.