Sari la conținut

Carpathian MTB Epic se desfășoară în week-end la Cheile Grădiștei

carpathian-mtb-epic-in-weekend-la-cheile-gradistei-dn-73-inchis-temporar

În perioada 17-19 august 2018, va avea loc la Cheile Grădiștei – Fundata, din județul Brașov, competiția internațională de ciclism Carpathian MTB Epic, concurs oficial înscris în calendarul Federației Române de Ciclism (FRC) și al Uniunii Cicliste Internaționale (UCI), la care participă sportivi profesioniști și amatori din 25 de țări.

În ziua de duminică, 19 august 2018, în intervalul orar 10:15-10:30 am, în prezența echipajelor Poliției Rutiere, se va bloca traficul rutier în localitatea Fundata pe DN 73 (Strada Principală), porțiunea de drum km 94+300 – km 94+320, în dreptul pensiunii Edera (GPS: 45,4451896, 25,2768644), pentru câteva minute, în vederea traversării drumului de catre plutonul compact de cicliști concurenți.

Staruri ale ciclismului montan, legende internaționale, campioni europeni și naționali, dar și cicliști amatori pasionați de acest sport vor lua parte la cea de a 2-a ediție a Carpathian MTB Epic, în înercarea de a cuceri munții României! Competiția mountain bike multi-etapă, acreditată de UCI, va introduce participanții în regiunea sălbatică din Carpații Meridionali și în atmosfera sportivă energizantă din complexul Cheile Grădiștei – Fundata.

Prima cursă multi-etapă din România înregistrată în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale (UCI), la categoria S2, se va desfășura în perioada 16-19 August 2018 la Cheile Grădiștei – Fundata, un complex de nivel Olimpic situat în „Alpii” Transilvaniei, respectiv în județul Brașov.

Mulți cicliști celebri și pasionați, de la campioni Europeni până la cei de nivel mondial, din 25 de țări, vor concura în cursa 4-day EPIC.

Echipa MPG România este încântată să le ureze bun venit Ambasadorilor de eveniment:


- Ariane Lüthi, care a cucerit podiumurile la unele dintre cele mai grele concursuri de mountain bike din lume, precum Absa Cape Epic la care a fost de 5 ori campioană; Frans Claes, numărul 1 în clasamentul UCI World Series Marathon 2017


- și Vitor Gamito, atlet olimpic, câștigătorul Turului MTB al Portugaliei și Ambasador GoldNutrition.

Competiția se anunță a fi și mai strânsă la cea de a doua ediție a sa, printre campionii internaționali și naționali aflându-se: Janka Keseg Števková (Slovacia), câștigătoarea primei ediții a Carpathian MTB Epic, Márton Blazsó (Ungaria), care a ocupat locul 3 anul trecut în cursa 4-day EPIC din cadrul acestui concurs, Hans Comyn, Ambasador de eveniment (Belgia), Gustav Larsson (Suedia), câștigător a două medalii de argint la Jocurile Olimpice din Beijing în 2008 și la Campionatele mondiale în 2009, Lejla Tanovid și Ivan Širid (Bosnia și Herțegovina), Peeter Pruus (Estonia), Katazina Sosna (Lituania), Riccardo Chiarini (Italia), Cory Wallace (Canada), Jovana Crnogorac (Serbia), Celina Carpinteiro (Portugalia), Andrea Juhásová și Martin Haring (Slovacia), Ramses Bekkenk (Olanda), Veronika Cseh, Andras Parti și Regina Schmidel (Ungaria), Frédéric Gombert (Franța), Miguel Angel Garcia Marti (Spania), deținător al titlului de campion european București – 12 August 2018 la Ultramaraton MTB – Master 50, Pirmin Eisenbarth, Daniel Gathof, Jakob Hartmann și Pirmin Sigel (Germania), Wolfgang Krenn (Austria) etc.

Printre cicliștii Elite din România care au acceptat provocarea competitorilor străini se numără: Lucian Logigan, Alexandru Stancu, Bogdan Duca, Marius Stancu, Attila Malnasi, Ede Molnar, Daniel Bostan, Raul Sînza, Roberto Burța, Tudor Oprea, Robert Dobai Joltvinschi și Paul-Sebastian Muntean.

Carpathian MTB Epic 2018 este deschis tuturor iubitorilor de MTB din țară și de peste hotare, atât profesioniști cât și amatori, oferind 2 variante de concurs:

- 4-day EPIC include un Prolog și 3 etape zilnice de competiție. Prologul, care a avut deja loc joi, 16 august 2018, este o cursă în format XCT, pe un traseu de 11 kilometri. Cele 3 etape, organizate în perioada 17-19 august 2018, sunt în format XCM (Cross-country Marathon) și se desfășoară pe câte un traseu distinct de concurs, pe o distanță de 60 km fiecare, având plecarea și sosirea la Cheile Grădiștei – Fundata. Totalul diferenței de nivel acumulate în urcare, pe durata celor trei etape, este de 8.500 m.

- 1-day Challenge are loc pe 19 august 2018 și ca noutate față de prima ediție, propune un traseu mai scurt, de numai 40 km, special realizat pentru a oferi riderilor amatori, care nu au atins încă un nivel de pregătire necesar pentru cursa 4-day EPIC, ocazia unei experiențe MTB autentice în cadrul unui concurs internațional de top.

Cicliștii Elite care vor lua parte la acest eveniment pot avea șansa să câștige 80 de puncte UCI MTB XCO.


   Concursul multi-etapă din Carpații Meridionali este full-service – „eat, ride and sleep”, oferind tuturor participanților o experiență provocatoare, servicii la un standard de top și o organizare impecabilă. Premiile oferite de organizatori la Carpathian MTB Epic 2018 includ trofee, medalii, flori și sume în bani, plus alte cadouri speciale din partea sponsorilor. Suma totală a premiilor în bani este de 15,480 Euro.

Transmisiunile LIVE pot fi urmarite pe: Youtube Carpathian MTB Epic Romania sau pe pagina de Facebook Carpathian MTB Epic.

Toate detaliile despre concurs se găsesc pe pagina oficială www.carpathianmtb.ro .

Comentarii

Ultimă oră