Sari la conținut

Cartea Recordurilor a împlinit 59 de ani ! Citeşte istoria celebrei cărţi

cartea-recordurilor-a-implinit-59-de-ani-citeste-istoria-celebrei-carti

Ideea de a publica o carte cu performantele inregistrate de oameni i-a apartinut initial lui Sir Hugh Beaver, posesorul unei berarii din Irlanda, care comercializa bere de la firma Guiness.

Sir Baver discuta in contradictoriu cu colegii sai de vanatoare, cu privire la cea mai rapida pasare: fazanul auriu sau cocosul de mesteacan.

Un neasteptat best seller

N-a rezultat nicio concluzie, dar ideea a fost preluata ulterior de fratii gemeni Norris si Ross McWhirter, din a caror initiativa a aparut in 1955, pentru prima oara, ciudata carte intitulata The Guiness Book of Records, devenita in 1999 The Guiness Records, arata Infoniac.

Prima editie, din 1955, s-a tiparit in 197 de pagini, devenind o carte bine vanduta in preajma Craciunului. A doua editie s-a tiparit in decembrie, intrucat sarbatorile stimulau vanzarea, iar editorul a avut ideea s-o exporte in SUA. Numai acolo, s-au vandut cu ocazia Craciunului 70.000 exemplare.

A urmat reactualizarea an de an, Craciunul fiind un bun prilej comercial, mai ales pentru cei care doreau sa faca prietenilor un cadou-surpriza.

Astazi, cartea se tipareste in 100 tari ale lumii si se traduce in 23 limbi diferite. Tirajul in anul 2003 era de 100 de milioane de exemplare, iar oameni de tot felul se grabesc sa-si propuna performantele pentru a fi inregistrati.

Comentarii

Ultimă oră