Sari la conținut

Cartierele Triaj şi Tractorul vor fi legate printr-o arteră nouă

O nouă arteră rutieră principală va fi amenajată în municipiul Braşov, urmând să facă legătura între cartierele Triaj şi Tractorul. Drumul va pleca din intersecţia tronsonului II al ocolitoarei cu DN 11 şi va ajunge în str. 13 Decembrie, pe drumul care despărţea fostele uzine Tractorul şi Rulmentul, Cartierul Bartolomeu şi viitorul Campus Genius din Braşov.

Se caută diriginte de şantier. Până la licitaţia pentru execuţia lucrării, cel târziu 16 septembrie, municipalitatea caută dirigintele de şantier, adică o firmă specializată în servicii de consultanţă în domeniul construcţiilor. Consultantul va trebui să contribuie la realizarea lucrărilor de construcţii şi a instalaţiilor aferente acestora. Acesta va avea ca atribuţii pregătirea execuţiei lucrărilor, executarea şi recepţia lor. Consultantul va asigura şi servicii de administrare financiară şi gestionarea lucrărilor, urmărirea progresului acestora sau întocmirea rapoartelor pentru fiecare activitate. Pentru partea de consultanţă sunt alocate 202.722 lei, fără TVA.

Pe unde va fi traseul. Cei doi kilometri de drum vor crea o legătură directă de dincolo de cartierul Triaj, peste pârâul Timişul Sec, pe lângă Remat Braşov şi, în continuare, până la intersectarea cu strada 13 Decembrie. Finanţarea pentru această lucrare este asigurată prin Programul Operaţional Regional Axa prioritară 1 şi se ridică la valoarea de 30,8 milioane de lei, din care contribuţia municipalităţii este de 502.386 lei.

Comentarii

Ultimă oră