Sari la conținut

Deşi a fost un an bun pentru agricultură, cu destule ploi, avem o producţie scăzută de cartofi. Motivul: seceta de anul trecut i-a speriat pe mulţi cultivatori, care au renunţat sau au plantat mai puţin anul acesta.
Dacă anul trecut s-au cultivat cartofi  pe 70 de mii de hectare de teren, anul acesta s-a ajuns la 41 de mii de hectare cultivate, din care nu toate suprafeţele sunt pentru piaţă. Una din cauze ar fi seceta de anul trecut, precum şi concurenţa din ţările vecine. „Pe lângă producţia slabă şi preţul slab, am avut şi o concurenţă neloială cu producţia de afară, din zonele care nu au suferit cum am suferit noi, ceea ce a descurajat foarte mulţi producători agricoli. Pentru că nu şi-au acoperit costurile şi au falimentat şi au zis, domnule, decât să cultiv în pierdere, mai bine nu mai cultiv”, a spus Ioan Benea, preşedinte, Federaţia Naţională „Cartoful" din România.
Cartoful de 1 euro. „O spun de câţiva ani, de când văd dezinteresul guvernanţilor faţă de această cultură, că vom ajunge la momentul când vom plăti această lipsă de preocupare şi nu este exclus să plătim şi în România cartoful la 1 euro şi la peste 1 euro”, a tras un semnal de alarmă Ioan Benea, preşedinte, Federaţia Naţională „Cartoful” din România.


Comentarii

Ultimă oră