Sari la conținut

CAS Braşov face recurs în procesul cu datornicii

Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului (CASJ) Braşov a anunţat că a depus recurs pentru toate procesele unde judecătorii au admis contestaţiile braşovenilor.

Aceştia au atacat în instanţă titlurile executorii primite de la CASJ în lunile septembrie şi octombrie 2010, prin care erau somaţi să achite sute sau mii de lei, drept contribuţie la Fondul Naţioanl Unic de Asigurări de Sănătate (FNUASS), retroactiv, pentru venituri obţinute pe ultimii cinci ani, plus majorări şi penalităţi de întârziere, aceste "accesorii" fiscale dublând suma pretinsă de CASJ.
700 de dosare pe rol.  Potrivit conducerii instituţiei reclamate, în 21 martie, pe rolurile instanţelor de judecată braşovene, respectiv Judecătoriile Braşov, Rupea, Zărneşti, Făgăraş, Tribunalul Braşov şi Curtea de Apel Braşov erau 700 de dosare având ca obiect contestaţia la executare/anulare titlu executoriu şi somaţie, respectiv suspendare titlu executoriu şi somaţie sau chiar anulare titlu de creanţă, anulare/suspendare titlu de creanţă, dar şi contestaţie la executare, anulare titlul executoriu şi somaţie. Acestea sunt, probabil, doar dosarele ajunse în faza citării părţilor, întrucât din aprecierile reprezentanţilor Judecătoriei Braşov au fost depuse la instanţe 1.000-2.000 de contestaţii din partea braşovenilor scoşi datori la Sănătate după cinci ani,
26 de recursuri. În plus, tot din datele CASJ rezultă că până acum au fost comunicate la sediul instituţiei braşovene soluţiile instanţei în 111 cauze, din care în 26 cauze au fost admise contestaţiile la executare depuse de către contestatori. „În cauzele în care au fost admise acţiunile contestatorilor şi, implicit, au fost comunicate soluţiile instanţei prin sentinţe, CASJ Braşov a depus diligenţele necesare în vederea îndeplinirii procedurii prevăzute de Codul de procedură civilă şi a procedat, în termen legal, la introducerea recursurilor împotriva soluţiilor date de instanţele de fond, în vederea judecării acestora la instanţa superioară instanţei de fond, urmând ca după ce aceasta se va pronunţa, CASJ Braşov să procedeze la punerea în executare a sentinţelor definitive, irevocabile şi executorii, indiferent de ce se va dispune în acestea”, mai spun reprezentanţii CASJ.

Comentarii

Ultimă oră