Sari la conținut

Casa viitorului, construită de Honda. Costuri minime la facturi

casa-viitorului-construita-de-honda-costuri-minime-la-facturi-

Compania japoneza Honda a reusit sa construiasca o casa cu adevarat uluitoare, ale carei planuri si schite detaliate au devenit acum publice, in urma cererii specialistilor.

Honda spera ca acest gest sa ii determine pe multi oameni sa isi construiasca singuri o casa inteligenta in viitor, scrie slashgear.com.

Informatiile publicate se refera inclusiv la incalzirea ei eficienta si sistemul inovator de racire si economisire a energiei.

Proiectul a fost anuntat in luna martie, in cadrul unei conferinte in care s-au oferit numeroase detalii privitoare la "casa inteligenta".

Ea se afla in campusul Universitatii din California (SUA). O trasatura extraordinara pe care locuinta o are se refera la modul in care ea produce energia necesara locuitorilor.

De exemplu, cantitatea de energie zilnica este de ajuns pentru a putea calatori cu o masina electrica Honda pana la serviciu. Performanta e obtinuta cu ajutorul panourilor solare si al unui sistem revolutionar de economisire, dotarile ei tehnice avand un consum foarte mic.

Folosirea lor rezulta intr-un consum energetic cu 50% mai mic decat in cazul unei locuinte obnisnuite. Constructorii s-au declarat interesati de utilizarea unor parti din modelul casei in proiectele lor viitoare, ceea ce o face o solutie viabila.

Comentarii

Ultimă oră