Sari la conținut

200 de Cavaleri de Malta, cei mai mulţi din România, dar şi din Italia, Austria sau Germania, se vor reuni la sfârşitul acestei săptămâni la Râşnov.

Festivalul Cavalerilor de Malta începe în 24 iunie, deoarece Sfântul Ioan Botezătorul (prăznuit astăzi de Biserica Ortodoxă) este patronul spiritual al ordinului, în vechime aceştia fiind cunoscuţi drept Cavalerii Ioaniţi.  Manifestările încep astăzi, la 9,30, când cei aproape 200 de cavaleri vor participa la slujba religioasă din ziua praznicului Naşterii Sf. Ioan Botezătorul, după care, de la ora 12.30, vor defila pe traseul  Biserica Sfântul Nicolae-Strada I.L. Caragiale - Centrul Istoric. La ora 13.00 se va desfăşura un concert de orgă la biserica evanghelică din localitate, iar la 14.30 se va pleca spre Cetate.
Turnirul cetăţilor. De la ora 15.00, la Cetate se va desfăşura un turnir, iar seara, tot între ziduri, se va întinde o masă, cu berbec la proţap şi alte specialităţi medivale. Sâmbătă, membrii Ordinului  vor vizita bisericile fortificate de la Cristian, Ghimbav şi Prejmer, iar seara, în Poiana Braşov se va desfăşura o paradă a modei, banii încasaţi în urma vânzării obiectelor vestimentare urmând a fi donaţi copiilor fără adăpost. Şeful Direcţiei de Cultură din cadrul Primăriei Râşnov, Nicolae Pepene, a declarat că, "spre deosebire de alte manifestări medievale, festivalul ce va începe astăzi este unul autentic, ce respectă toată simbolistica. Festivalul de anul acesta este unul experimental şi vrem ca anul viitor să aducem la Râşnov şi celelalte două ordine cavalereşti".

Comentarii

Ultimă oră