Timp de două zile la Feldioara va domni atmosfera medievală a cavalerilor şi domniţe. La sfârşitul acestei săptămâni, în perioada 3-4 septembrie, în zona Feldioarei se desfăşoară ediţia a VI-a a Festivalului „Cavalerii teutoni se întorc în Cetatea Feldioara”. Practic, cavalerii teutoni au fost la originea civilizaţiei săseşti care s-a dezvoltat în zona Feldioara.

Manifestarea se înscrie în strategia şi programul de promovare şi dezvoltare a tradiţiilor şi turismului, program elaborat de către Primărie, în ideea menţinerii continuităţii.

„Pe parcursul celor două zile vor fi prezenţi artişti locali, artişti de marcă ai judeţului, dar şi personalităţi marcante ale muzicii populare şi ale muzicii pop, alături de cavaleri, domniţe şi menestreli, care vor ajuta la înscrierea acestei manifestări în ciclul festivalurilor de reconstituire istorică din România“, a declarat Adrian Văluşescu, şeful serviciului cultural din cadrul Centrului Cultural „Reduta” Braşov. (BizBrașov)


În ultimii ani, cu sprijinul unor proiecte cu finanţare din fonduri europene, Primăria a organizat şi desfăşurat cu un real succes câteva manifestări cultural-artistice de proporţii, cum ar fi „Cavalerii teutoni se întorc în Cetate”, Sărbătoarea de Rusalii, precum şi „Tradiţii specifice şi obiceiuri populare în zona Feldioara”.

Acestea au reunit un mare număr de localnici şi turişti, care au vizitat monumentele istorice şi religioase, asistând şi la programele de muzică şi dansuri.

Programul festivalului:
 

Sâmbătă, 3 septembrie
16-00 Parada şi deschiderea oficială
17.00 Cimpoierii de Transilvania
18.00 Paladinii de Terra Medies
19.00 „LOLPLAY”

Duminică, 4 septembrie
13.00 Paradă
13.30 Muzică medievală cu Cimpoierii de Transilvania şi demonstraţii de artă medievală cu Paladinii de Terra Medies
15.00 Program cu copiii de la Liceul Petru Rareş Feldioara
17.00 Paladinii de Terra Medies
17.30 Orchestra „Plaiuri Transilvane”, Grupul de solişti „Ţara Bârsei” şi Claudia Miriţescu
18.30 Recital Nicolae Furdui Iancu
19.30 Program muzică uşoară cu copii talentaţi din Feldioara
21.00 Concert „Bere Gratis”