Sari la conținut

Ce e de făcut în caz de toxiinfecție alimentară

ce-e-de-facut-in-caz-de-toxiinfectie-alimentara

Pe lângă problemele cauzate de expunerea prelungită la soare, toxiinfecțiile alimentare completează lista afecțiunilor specifice verii. Care sunt simptomele, cum le poți trata – toate aceste informații le poți afla din materialul nostru. Des întâlnite pe perioada sezonului estival ca urmare a temperaturilor ridicate ce favorizează multiplicarea bacteriilor, toxinfecțiile se numără printre bolile digestive acute care pot să ne afecteze sănătatea pe termen lung. „Toxiinfecțiile sunt provocate de consumul neatent sau nesupravegheat de alimente alterate. Boala este cauzată de diferitele bacterii sau virusuri cu care sunt contaminate produsele lactate, dar și cele din carne sau pește. De asemenea, poate apărea și ca urmare a consumului de fructe și legume care sunt stropite cu substanțe chimice“, explică prof. dr. Mioara Rizescu, șef Secție Medicină Internă, Spitalul Sanador, București. Durerile abdominale și vărsăturile, printre neplăceri În cele mai multe din cazuri, simptomele bolii apar imediat sau la câteva ore după consumarea alimentului contaminat cu bacterii (Salmonella, Campylobacter, E.coli, Clostridia, Shigella). Printre acestea se numără durerile abdominale, starea de greață, vărsăturile, diareea, de multe ori asociate cu febră sau frisoane.

Citește continuarea materialului: clicksanatate.ro

Comentarii

Ultimă oră