Sari la conținut

Ce face ca alimentele bio sa devină ,,bio’’?

ce-face-ca-alimentele-bio-sa-devina-bio

Agricultura ecologică reprezintă un mod modern de cultivare a plantelor și de creștere a animalelor, fără a folosi fertilizanți, pesticide sau diverse substanțe care modifică creșterea acestora.


Alimentele bio sunt au în componența lor doar ingrediente organice, nu li s-au adăugat alte produse chimice precum fertilizatori, pesticide și organisme modificate genetic, indiferent că vorbim despre produse alimentare sau nealimentare.


BIO reprezintă produsele certificate care au ingrediente ecologice în proporție de minim 97%. Aceste produse se pot obține doar prin respectarea unor standarde stricte, acceptate și folosite în toată lumea.


Caracteristici și beneficii ale produselor bio


Alimentele bio au caracteristici și beneficii, destinate atât consumatorilor cât și producătorilor:


-lipsa substanțelor chimice, poluante (pesticide, substanțe sintetice): dăunează
mai ales corpului nostru și poluează mediul dacă sunt folosite o perioadă lungă de timp;
- calitate nutrițională: față de alimentele normale, alimentele bio au o cantitate mai mare de nutrienți, un nivel mai ridicat de antioxidanți și minerale esențiale;
- salvarea mediului înconjurător: prin producția acestora echilibrul natural nu este afectat.

Mai puține substanțe chimice și bacterii rezistente


Mulți oameni optează să cumpere alimente bio pentru evitarea substanțelor chimice artificiale. Dovezile arată că mâncatul alimentelor bio poate reduce expunerea la reziduurile de pesticide și la bacteriile rezistente la antibiotice.


Pentru stropeli se pot folosi tot felul de infuzii, ceaiuri, macerate din plante, chiar lapte și uleiuri vegetale organice. Culturile organice trebuie să fie crescute într-un sol curat, să nu aibă modificări și să fie separate de produsele convenționale. Prin urmare, folosirea organismelor modificate genetic este interzisă prin lege.

Așadar, alegerea alimentelor bio poate reduce expunerea la toxine, reziduuri de pesticide și bacterii rezistente la antibiotice cu ajutorul agriculturii organice.

Comentarii

Ultimă oră