Sari la conținut

Ce faci dacă afli că ai un copil homosexual?

ce-faci-daca-afli-ca-ai-un-copil-homosexual

O tema din ce in ce mai intalnita din discutiile parintilor este legata de sexualitatea copiilor si uneori si despre homosexualitate. Faptul ca multi parinti aleg sa nu prea discute despre aceste aspecte, nu inseamna ca ele nu exista. Fiecare om este o fiinta sexuala si multi copii isi descopera sexualitatea la varste fragede si tot atunci unii, in rare cazuri, par a avea inclinatii spre persoane de acelasi sex,. scriesfatulparintilor.ro.

De fapt, acest scenariu este aproape imposibil de suportat de catre multi parinti. Intrebari de genul urmator pot macina sufletul unui parinte: Daca fiica mea va deveni lesbiana? Va avea o viata normala? Daca fiul meu va deveni homosexual? Daca se va angaja in relatii cu persoane dubioase? Daca va contacta o boala mortala? Daca fiul/fiica meu/mea va vrea sa-si schimbe sexul? Daca va face asta si apoi va regreta? Daca va fi ridiculizat(a) de ceilalti? Daca va fi persecutat(a) fizic sau emotional?

Din pacate, in multe cazuri parintii prefera sa nu accepte ca ar putea trai un asemenea cosmar, precum acela de a-i veni copilul fata in fata pentru marea conversatie despre orientarea sa sexuala. Insa viata te poate pune si in fata acestui scenariu pe care mintea ta nu doar ca nu il concepe, dar pentru care nu este pregatit(a) nici ca reactie, nici ca raspuns, nici ca trairi, emotii, sentimente sau continuarea relatiei cu copilul tau “altfel”. Dintr-o asemenea situatie, ambele parti pot iesi ranite: si copilul care se simte respins, neinteles, neiubit, marginalizat si singur, dar si parintele care nu poate accepta, nu intelege unde a gresit, de ce viata este asa de cruda si nedreapta cu el, uneori simte ca nu isi mai poate iubi copilul la fel si nu stie cum sa continue relatia cu el. Tocmai ca sa poti anticipa o posibila orientare sexuala “altfel” a copilului tau, este crucial si fundamental important sa aveti inca de cand e mic discutii despre sex si sexualitate, sa ajungi sa iti cunosti copilul si din acest punct de vedere, sa nu afle de la anturaj, straini si media ceea ce trebuie sa stie de la tine ca parinte pe aceasta tema.

Urmatoarele randuri se adreseaza oricarui parinte care fie este preocupat, ingrijorat ca ar putea trai acest scenariu, fie este curios, fie este deja parintele unui copil homosexual si nu mai are ce sa faca cu privire la acest lucru.

- Nimic nu este mai nesanatos pentru tine si copil decat sa negi si sa eviti realitatea.

ARTICOLUL INTEGRAL PE: sfatulparintilor.ro

Comentarii

Ultimă oră