Posesorii cardurilor emise de anumite bănci beneficiază de reduceri de până la 25% la plata vacanţelor şi a consumaţiilor la anumite restaurante. Persoanele care plănuiesc să plece în vacanţă nu trebuie decât să intre pe site-urile băncilor şi să consulte lista de agenţii de turism şi de hoteluri partenere. Unele hoteluri oferă discounturi şi persoanelor care achită nota de plată la restaurantul propriu, utilizând cardul respectiv. Media reducerilor acordate de agenţii şi hoteluri în cadrul acestor parteneriate este de 5-10%.
Reduceri în Braşov. Există mai multe hoteluri şi restaurante din Braşov unde posesorii de carduri bancare pot beneficia de reduceri. Astfel, posesorii de carduri RBS (Royal Bank of Scotland - fosta ABN Amro Bank) au la dispoziţie o listă de 16 hoteluri şi pensiuni la Poiana Braşov, unde se pot caza plătind cu 5-25% mai puţin. Şi clienţii băncii UniCredit Ţiriac Bank plătesc cu 10% mai puţin dacă se cazează la hotelurile Adabelle şi Atlas din Braşov. De o reducere de 10% la hotelurile Ana Hotels din Poiană - Sport, Bradul şi Poiana – beneficiază clienţii care plătesc cu carduri BRD.
Vacanţe cu reducere. La BCR, posesorii a cinci tipuri de carduri de debit în lei, euro şi dolari, emise de MasterCard şi Visa, pot cumpăra o vacanţă cu discount de la agenţia Perfect Tour. La hotelul Iaki din Mamaia, posesorii cardurilor Gold primesc un discount de 15% la cazare, respectiv 20% la centrul SPA. Sejururi şi cazare la preţuri mai mici decât în mod normal se pot cumpăra şi cu cardurile RBS. Reducerile sunt de 7% din preţul biletelor la agenţia Aerotravel din Bucureşti şi de 5% pentru pachete proprii cu zbor charter (fără suplimente şi taxe), la Cocktail Holidays. Şi clienţii UniCredit Ţiriac Bank pot cumpăra sejururi mai ieftine. La Constanţa, agenţia All Tours practică discounturi de 5% din preţurile vacanţelor. De asemenea, utilizatorii de carduri emise de Unicredit Ţiriac Bank au reduceri de 5% la hotelul Laguna din Mamaia, la Corabia Piraţilor din Năvodari. Cei care aleg pachetele BRD Clasic, Select şi Premium, cu carduri incluse, plătesc cu 20% mai puţin dacă se cazează la hotelul Howard Johnson Grand Plaza din Bucureşti. Reducerea este de 10% şi la hotelurile Astoria şi Europa, parte a grupului Ana Hotels.