Sari la conținut
ce-mancau-oamenii-in-urma-cu-5500-de-ani

Un nou studiu asupra stilului de viaţă al locuitorilor Egiptului Antic dezvăluie, spre surprinderea cercetătorilor, lucruri în premieră despre regimul alimentar pe care aceştia îl aveau în 3500 î.Hr.Consumul masiv de carne nu era ceva obişnuit în Antichitate. De fapt, un studiu recent arată că în culturile antice vegetarianismul era mult mai întâlnit, cele mai multe popoare sedentare obişnuind să consume fructe şi legume, potrivit Huffington Post, care citează un articol publicat iniţial în Inside Science. Deşi surse anterioare au arătat că egiptenii antici erau în majoritate vegetarieni, până la această nouă cercetare nu a fost posibil de aflat cantităţile relative de mâncare pe care le consumau, scrie mediafax.ro. O echipă de cercetători francezi a descoperit că prin studiul atomilor de carbon din mumiile egiptenilor care au trăit între 3500 î.Hr. şi 600 d.Hr., se poate identifica ce mâncau aceştia în perioada respectivă. Toţi atomii de carbon sunt luaţi de către plante din dioxidul de carbon din atmosferă prin procesul fotosintezei. Prin consumul de plante şi de animale care au mâncat plante, carbonul ajunge în corpul uman.

Comentarii

Ultimă oră