Sari la conținut

Sfatul nutriţioniştilor este să nu omiteţi din meniu, mai ales acum în sezonul cald, legumele şi fructele prospete, făcându-vă astfel rezerva de vitamine şi minerale pentru sezonul rece.

Consumul lor zilnic reprezintă un important zăcământ de antioxidanţi, pot preveni afecţiuni grave precum anumite tipuri de cancer, problemele de circulaţie sau diferite afecţiuni cardiace.
Să nu fie masă fără salată.  O salată verde cu ridichi roşii de exemplu reprezintă o modalitate ideală de a te alimenta, indiferent de momentul zilei. Ridichile sunt o excelentă sursă de acid folic - recomandat tuturor femeilor însărcinate sau care vor să devină mame, antioxidanţi şi vitamina C. De asemenea, conţin elemente nutritive şi minerale, precum calciu, fier, fosfor, magneziu şi potasiu. Roşiile ar trebui să fie cu adevărat nelipsite din meniul zilnic. Sunt foarte bogate în licopen, un compus care pe lângă faptul că are rol antioxidant poate preveni anumite tipuri de cancer. De asemenea, roşiile conţin şi ele potasiu şi vitamina C.
Fructe de sezon. În ce priveşte fructele, nu le putem omite pe cele de pădure. Zmeura de exemplu este foarte bogată în fibre, ceea ce ajută la echilibrarea colesterolului. Foarte bogată în vitamina C, zmeura reduce aciditatea din stomac, fiind în măsură să prevină afecţiunile gastrice. Despre afine se spune că omoară celulele canceroase. În plus, ele sunt recomandate în tratarea şi prevenirea infecţiilor tractului urinar şi sunt foarte bogate în vitamina C. Deşi nu este la fel de plăcut la gust precum zmeura sau afinele, greful roşu nu trebuie uitat din alimentaţie. Acesta este o adevărată comoară de antioxidanţi şi echilibrează colesterolul. Cum este sezonul pepenelui, potrivit nutriţioniştilor, consumul lui este un adevărat balsam pentru organism. Şi asta pentru că pepenele contribuie la detoxifierea organismului, este foarte bogat în vitamine şi minerale, se digeră foarte uşor şi ajută la circulaţia sângelui.

Comentarii

Ultimă oră