Sari la conținut

Ce s-ar întâmpla dacă ar exista autostrada Bucureşti-Braşov

Cotidianul România liberă a realizat o interesantă analiză despre impactul pe care-l va avea autostrada Bucureşti-Braşov asupra calităţii vieţii oamenilor.

Vilele bucureştenilor se mută spre munte. Cei 168 kilometri de autostradă vor duce la o creştere a mobilităţii persoanelor care locuiesc pe această rută. Compania de consultanţă imobiliară Esop a publicat un studiu în care arăta că, în situaţia de acum, doar 10% din bucureşteni se gândesc că ar putea locui în afara oraşului. Studiile arată că prin crearea unei rute fără ambuteiaje, dezvoltatorii ar fi dispuşi să înceapă construcţia unor cartiere rezidenţiale la o depărtare de până la 20 kilometri de oraş. În condiţiile existenţei autostrăzii, bucureşteni vor migra în afara Capitalei, unde o locuinţă va costa cu 40-50% mai puţin.
Naveta Bucureşti-Braşov va schimba piaţa de muncă. Directorul Societăţii Academice din România, Sorin Ioniţă, susţine că oamenii din jurul marilor oraşe ar putea face naveta pe traseul noii autostrăzi pentru un loc de muncă la Braşov sau Ploieşti. „Multe firme din nordul Bucureştiului au angajaţi care şi-au cumpărat apartamente în zona de sud a Ploieştiului pentru că, în orele de vârf, le e mai uşor să ajungă la muncă”, spune Ioniţă. În plus, conform legii, persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 kilometri de localitatea în care îşi au domiciliul stabil, beneficiază de o primă de încadrare acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data acordării. Este vorba de o primă care depăşeşte 1.000 de lei. Citeste aici continuarea

Comentarii

Ultimă oră