Sari la conținut

Ce se întâmplă în organism atunci când mâncăm ouă

ce-se-intampla-in-organism-atunci-cand-mancam-oua

Consumul de ouă ajută organismul să obţină necesarul zilnic de proteine, fiecare cantitate de 85 de calorii din ouă însemnând 7 grame de masă musculară. Ouăle aduc beneficii şi pentru sănătate.

Iată care sunt beneficiile pe care consumul de ouă le are în ceea ce priveşte sănătatea ta:

1. Reduce riscul bolilor de inimă - consumul de ouă conduce la mărirea particulelor de colesterol LDL din organism, reducând riscul apariţiei problemelor cardiovasculare. Colesterolul LDL este considerat nociv deoarele particulele LDL ajută la circulaţia moleculelor grase prin pereţii arteriali, conducând la apariţia arterosclerozei.

2. Ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar - două ouă pe zi ajută la îndepărtarea riscului de a dezvolta infecţii sau alte boli. Un ou conţine aproape 1/4 din seleniul necesar organismului, un nutrient care ajută sistemul imunitar. Copiii trebuie neapărat să consume ouă, pentru că lipsa seleniului poate cauza boli precum Keshan şi Kashin-Beck, afecţiuni ce pot afecta inima, oasele şi încheieturile.

3. Dau multă energie - un singur ou conţine 15% vitamina B2 (roboflavină). Este una dintre cele opt vitamine B care ajută corpul să transforme mâncarea în energie. Astfel, oul este unul dintre alimentele care te ajută să ai un corp tonifiat. Sursa gandul.info.

Comentarii

Ultimă oră