Sari la conținut

Ce se mai aruncă pe Tâmpa? În vreme de pandemie: măştile de protecţie

ce-se-mai-arunca-pe-tampa-in-vreme-de-pandemie-mastile-de-protectie

Peturile, hârtiile sau dozele de bere nu mai sunt „pe val” dacă eşti turist şi vrei să dai o tură pe Tâmpa, unde e musai să arăţi – în natură – că ai trecut şi tu. Că aşa ai învăţat în cei 7 ani (lipsă) de acasă. Acum, turiştii de pandemie ţin să-şi lase urma… cu măşti.


   „Masca de protecţie, renumita şi mediatizata masa de protecţie o găsim aruncată în rezervaţie”, a punctat Mihai Viorel, coordonator al unei acţiuni de ecologizare, derulată la sfârşitul săptămânii trecute împreună cu voluntari iubitori ai muntelui.


   „Fac apel către toţi oamenii, către toţi excursioniştii, către toţi vizitatorii care parcurg potecile din Rezervaţia Tâmpa să aibă grijă să nu arunce aceste măşti”, a mai spus Mihai Viorel.


   Totuşi, acesta a mai spus că, faţă de alţi ani, cantitatea gunoaielor colectate de pe Tâmpa a scăzut simţitor.


    Loc de mai bine este oricând. „Alte state au acţiuni foarte-foarte exacte, legi precise, iar firmele care produc aceste deşeuri, aceste PET-uri, aceste doze de bere, sunt obligate să aibă şi maşinării sau utilaje care să prelucreze aceste deşeuri. Firmele care comercializează PET-urile sunt obligate să primească PET-uri înapoi contra cost. Peste aceste lucruri se suprapun şi amenzile extraordinar de mari”, a mai spus acesta.


    Acţiunile de ecologizare pe Tâmpa vor continua.


       Sursa: bzb.ro

Comentarii

Ultimă oră