Sari la conținut
ce-spun-reviewurile-despre-xiaomi-mi-10

Anul trecut, Xiaomi a decis să transforme Redmi într-o marcă separată, în scopul de a scăpa de imaginea unui brand ce fabrică telefoane accesibile. Acum, odată cu lansarea Mi 10, compania face mișcări pentru a crea o nișă din categoria smartphone-urilor premium cu creștere rapidă.

Miza este mare, iar prin lipsa autorității ca jucător de segment premiu, Xiaomi are multe de dovedit. Este modelul Mi 10 ce trebuie pentru a concura împotriva unor nume mult mai consacrate? Iată ce spun review-urile

Android Authority: Hardware premium tras în jos de software nefinisat

„Știi regula: nu poate fi un telefon de înaltă calitate dacă nu are un chipset de top. Așa cum era de așteptat, Mi 10 este echipat cu Qualcomm Snapdragon 865. Însoțite de 8 GB RAM LPDDR5 și până la 256 GB de stocare, specificațiile sunt chiar printre cele mai bune pe care le puteți obține.

Să vorbim despre performanțele reale. Xiaomi a făcut o treabă foarte bună optimizând MIUI 11. Experiența utilizatorului este incredibil de fluidă și nu a existat niciodată un moment în care telefonul să simtă că rămâne în urmă cu vreo sarcină.

Având ca motor un Snapdragon 865, telefonul este în mod firesc în topul testelor de referință, iar jocurile oferă o experiență foarte plăcută, fără întreruperi.

Poate că MIUI este optimizat pentru hardware, dar acest lucru nu șterge unele decizii cu adevărat îndoielnice.

Pentru început, indiferent de modul în care o învârtiți, bloatware și aplicațiile terțe preinstalate nu își au locul pe un telefon care are preț de aproximativ $650 (Android Authority face referire la prețul din India). De la Mi Pay la Mi Credit, Helo și multe altele, există aproape cincisprezece aplicații redundante preinstalate pe telefon și nu pot spune că adaugă ceva semnificativ experienței.

Xiaomi susține că Mi 10 este un produs de nivel superior pentru companie și nu include nicio reclamă. Deși acest lucru ar putea fi adevărat din punct de vedere tehnic, acesta nu este întregul adevăr. Telefonul nu te bombardează cu anunțuri interstițiale sau preluări de ecran complet, dar spamul de notificare constantă de la aplicații de genul GetApps și aplicația de securitate sunt deranjante. Acest lucru este departe de experiența pe care utilizatorii o așteaptă de la un smartphone premium.”

XDA Developers: Redefinirea Xiaomi ca brand premium
„Xiaomi merită apreciere pentru că a creat cele mai frumoase și mai performante telefoane din gamă de până acum. Mi 10 și Mi 10 Pro nu numai că îți fură privirile prin design-ul lor, dar te și țin agățat datorită performanțelor impresionante. Fie că vrei să surprinzi imagini clare cu camera de 108MP, fie să excelezi la jocurile mobile, Xiaomi Mi 10 este echipat pentru toate scenariile.

Singurul dezavantaj al smartphone-ului este experiența cu software-ul MIUI 11 și, deși Xiaomi pare să fi eliminat multe neplăceri în actualizarea MIUI 12, tot nu pare să fie cea mai ușor de folosit interfață. Dar dacă poți trăi cu MIUI, atunci Mi 10 este cu siguranță un smartphone care merită toată atenția.”

Dacă vrei să cumperi un Xiaomi Mi 10 în Europa, va trebui să cheltuiești €799 pentru varianta 8GB + 128 GB sau €899 pentru varianta 8GB + 256 GB. Prețurile pot varia de la o săptămâna la alta, așa că, dacă îți dorești un Xiaomi Mi 10, stai cu ochii pe ofertele magazinelor de la noi.

eMAG: Xiaomi Mi 10 prețuri & oferte, specificații tehnice

Comentarii

Ultimă oră