Sari la conținut

Ce trebuie să faci ca să-ți schimbi furnizorul de energie

ce-trebuie-sa-faci-ca-sati-schimbi-furnizorul-de-energie

Tot mai mulţi furnizori alternativi de electricitate vin cu oferte pentru populaţie, iar multe sunt tentante din punctul de vedere al preţului.
Intrarea în Uniunea Europeană a permis încă din 2007 consumatorilor casnici să îşi schimbe furnizorul de energie, dar acest lucru nu a fost fezabil până acum din cauza că tarifele reglementate erau mult mă avantajoase decât ceea ce se putea obţine pe piaţă liberă, conform Adevarul Financiar..
    În ultima vreme, însă, tot mai mulţi jucători au intrat agresiv pe această piaţă şi au înaintat consumatorilor oferte cu preţuri mult mai mici decât ceea ce plătesc acum, precum RCS&RDS sau Eva Energy. RCS oferă acum persoanelor fizice energie la 0,165 lei/kWh, fără TVA. Cine este abonat la serviciile de televiziune prin cablu şi/sau internet fix primeşte unpreţ şi mai mic, de 0,155 lei/kWh. Iar cine este abonat la un astfel de serviciu, dar este şi pensionar are o reducere şi mai mare, preţul fiind de 0,145 lei/kWh.
Preţul pare mult mai avantajos decât preţul reglementat la care se obţine acum energie de la furnizorii tradiţionali, adică de la Enel,

Electrică, CEZ şi E.ON. Un calcul exact nu poate fi făcut, deoarece depinde de tipul de abonament al fiecărui consumator, dar şi din cauza că furnizorii clasici nu specifică în factură cât este preţul energiei în sine şi cât

sunt tarifele de transport, distribuţie şi furnizare.

Citeşte articolul integral pe Adevarul Financiar..

Comentarii

Ultimă oră