Sari la conținut

Cea mai mare dorinţă a Alexiei Teciu, singura poloistă din Braşov

cea-mai-mare-dorinta-a-alexiei-teciu-singura-poloista-din-brasov

A lăsat înotul pentru polo, însă Braşovul nu-i poate oferi o echipă unde să se afirme. Este povestea Alexiei Teciu, o tânără de 17 ani care a făcut deja pasul către naţionala de junioare. Se antrenează la Braşov, alături de băieţi, dar apără culorile celor de la Torpi Tg. Mureş.

Alexia Teciu are 17 ani şi este din Braşov. La prima vedere, nimic nu pare ieşit din comun. Schimbarea apare în momentul în care Alesia a hotărât, după cinci ani de înot, să schimbe sportul. A rămas tot în bazin, dar s-a apucat de polo.

„Mă uitam întotdeauna la băieţi cum joacă, cum trag la poartă şi mi s-a părut foarte interesant şi am vrut să încerc. De atunci m-am îndrăgostit de acest sport. Este foarte greu şi nu regret că îl practic şi mă bucur foarte mult că am reuşit să ajung până aici” - Alexia Teciu

În acelaşi timp, Alexia Teciu a stabilit şi un adevărat record: este singura jucătoare de polo din Braşov. Şi cum sub Tâmpa nu există echipă feminină de polo pe apă, Alesia evoluează pentru Torpi Tg. Mureş. Practic, face naveta între Braşov, unde se antrenează şi Mureş, unde evoluează în campionat.

„Îmi doresc foarte mult să am colege, să vină la polo, să facem o echipă în Braşov şi să joc pentru Braşov” - Alexia Teciu

Campionatul senioarelor cuprinde doar 3 echipe: Torpi Tg. Mureş, Crişul Oradea şi Steaua. Ceva mai bine stau junioarele, unde sunt 5 cluburi: Torpi, Rapid, SS1 Bucureşti, Crişul şi o echipă din Moldova. Alexia se antrenează la Braşov cu echipa de juniori condusă de George Mihalache.

„Problema că o raportez la băieţi. Fetele nu se antrenează la fel ca băieţii. Ea momentan se bazează foarte mult pe băieţi să facă anumite scheme în meci, nu îşi ia ea pur şi simplu faza în mână” - George Mihalache, antrenor Corona juniori

În această perioadă, la Poiana Braşov este cantonat lotul naţional feminin de polo pe apă. Cunoscut prin performaneţele obţinute cu băieţii, Vlad Hagiu s-a înrolat acum 11 ani la o muncă imensă, cu un obiectiv clar: crearea primei echipe naţionale feminine la senioare. Acum, fetele sunt încă junioare, însă în doi ani vor face pasul mai departe.

„Sunt foarte bucuros că avem un lot tânăr, cu care putem aborda anul 2016 cu mare optimism” - Vlad Hagiu, antrenor lot naţiona

Până acum, junioarele lui Vlad Hagiu au obţinut deja o medalie de argint la Balcaniada de junioare, dar şi o remiză de palmares cu Croaţia. Cum era normal, braşoveanca Alexia Teciu a fost de fiecare dată în bazin.

Comentarii

Ultimă oră