Sari la conținut
cea-mai-poluata-zona-din-brasov

Zona Casa Armatei - Mureșenilor - Bulevardul Eroilor, este cea mai poluată din Brașov. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului, în timpul vizitei la Brașov a ministrului Mediului

În timpul vizitei de azi a ministrului Mediului, Costel Alexe, care, printre altele, a venit pentru a vedea sistemul de transport electric din Brașov, primarul George Scripcaru a prezentat, pe scurt, rezultatele monitorizării calității aerului. Astfel, primarul a amintit că în oraș au fost montați 12 senzori de monitorizare a calității aerului și a precizat că din datele generate de aceștia rezultă că „suntem în limite normale”.

Edilul a precizat că singura zonă dintre cele monitorizate de cei 12 senzori unde mai sunt ceva probleme este Casa Armatei – Mureșenilor – Bulevardul Eroilor. „Este o zonă circulată mai intens și un nod important de circulație. Soluția pentru a reduce poluarea este să apelăm la mijloace de transport electrice, așa cum sunt troleibuzele, autobuzele electrice sau cele hibrid. De asemenea, oamenii trebuie să folosească pe cât posibil transportul public și să utilizeze cât mai puțin mașinile proprii”, a declarat primarul. De altfel, el a spus că știa că în zona centrală a orașului sunt probleme cu poluarea, iar acesta a fost un motiv important pentru care a fost desființată parcarea de pe strada Nicolae Iorga.

Comentarii

Ultimă oră