Sari la conținut

Anasonul  stimulează digestia
Bobițele de anason (chimen dulce) sunt un bun aliat în lupta împotrivă kilogramelor. Ceaiul (300ml de apă și 1 linguriță bobițe), băut de maxim 3 ori pe zi ajută digestia și elimină toxinele.
Socul -  depurativ
Ceaiul de soc (3 lingurițe de flori uscate la o ceașcă de apă clocotită) ajută în special la începutul regimurilor de slăbire deoarece optimizează diureza.
Trandafirul  - bun laxativ.
Infuzia de trandafiri (o linguriță de petale de flori la o ceașcă de apă clocotită, apoi se lasă acoperită circa 15 min) ajută în cazul constipației care apare deseori în cursul curelor de slăbire.
Cimbrul “cofeina” ta de zi cu zi. Atunci când ții un regim alimentar e posibil să te simți slăbit și  fără energie. Ceaiul de cimbru (30g de cimbru la o cană de apă) te ajută să îți recapeți forţele.
Menta ”taie” pofta de mâncare
Ceaiul de mentă (30g la 1 cană de apa)  cu lămâie este indicat în curele de slăbire deoarece reduce pofta de mâncare.
Codiţele de cireşe luptă împotriva celulitei
Ceaiul de codițe de cireses (2 lingurițe de plante la 250ml apă) s-a dovedit a fi foarte util în combaterea celulitei. Se consumă o cană de ceai înaintea fiecărei mese principale.
Mărarul dă senzaţia de saţietate
Mărarul ajută la combaterea senzației de foamea. Este util atât consumat proaspăt, cât și ceai ( 40g la 300ml de apă). Mărarul ajută și în cazul constipației.
Rozmarinul ajută tranzitul intestinal
Ceaiul de rozmarin ajută în cazul tulburărilor gastrice, dând totodată un plus de energie. Ajută de asemenea tranzitul intestinal leneș. Ceaiul se face din 20g de frunze la 250 ml de apă.
Păpădia, un bun detoxifiant
Păpădia este folosită  pentru detoxifierea organismului, drenarea bilei sau pentru efectul său tonic. Se beau două căni pe zi de infuzie (2 linguriță de plantă la o cană de apă clocotită).

Comentarii

Ultimă oră