Sari la conținut

În fața a peste 5.000 de spectatori FC Brașov a făcut primul pas spre finala Cupei României după ce a învins cu scorul de 1-0 formația FC Vaslui în manșa tur a semifinalelor. Chiar dacă în campionat brașovenii nu traversează tocmai o perioadă bună, în meciul de aseară din cupă elevii lui Moldovan au făcut cel mai bun meci din 2010. “La un pas de împlinirea unui vis din copilărie, reprezentăm orașul cu aceeași mândrie”, scria pe unul dntre bannerele afișate de galeria stegară. Și FC Brașov se află după 23 de ani la un pas de finala Cupei României Timișoreana. Viorel Moldovan a câștigat în prima repriză duelul cu Marius Lăcătuș. Moldo-Gol și-a așezat perfect elevii în teren. Stegarii au făcut un presing incomod, au stat foarte bine, au închis toate culoarele și nu le-au dat nicio șansă moldovenilor care au avut primul șut pe poartă în minutul 43. Braşovul a câştigat un meci în care a jucat şi împotriva intereselor din fotbalul românesc.
Aproape perfect. În minutul cinci FC Brașov a deschis scorul la prima acțiune periculoasă. Savic a preluat o minge a trecut în viteză de Milanov și Gladstone, a centrat în fața porții și Robert Ilyeș a împins mingea în poartă. În minutul 16 Roman și Rui Duarte au lucrat o fază pe partea dreaptă, portughezul a centrat însă Ilyeș din șapte etri a trimis peste poartă. Un minut mai târziu, Savic a urmărit foarte bine o minge a trecut cu ușurință de Dinu Sânmărtean și a șutat la colțul scurt. Din nefericire pentru stegari Kuciak a fost la post și a respins în corner. Galben-negrii au continuat să atace și Kuciak s-a evidețiat din nou la un șut a lui Mhai Roman. În mintul 30, Savic, poate cel mai bun stegar de pe teren, a urmărit din nou un balon, l-a deposedat pe Gladstone însă a trimis mingea prea în spate pentru Ilyeș care era liber la 10 metri de poartă. Cu două minute înainte de pauză, vasluienii au avut prima ocazie de gol. Lucian Sânmărtean a centrat din corner, Pavlovic a deviat pe spate, Papp a recentrat în fața porții de unde Zmeu a tras spre poartă, iar Rui Duarte a respins excelent.
Repriza lui Avram. Arbitrul Marius Avram a ţinut cu toto dinadinsul să fie în centrul atenţiei. “Omul negru” a fluierat într-o singură direcţie şi a iritat întreg stadionul. Vasluienii au început tare partea secundă. Gheorghiu a pătruns în careu a trimis în fața porții iar șutul lui Wesley a fost blocat de Cristi Oros. În minutul 57 Marius Avram inventează un fault pe linia careului de 16 metri, la un presupus fault a lui Nuno Diogo asupralui Denis Zmeu. Wesley a executat direct pe poartă însă Dani Coman a reținut fără prbleme. În minutul 75 tot stadionul a luat foc după deciziile incredibile luate de brigada de arbitri. Numai Avram a văzut fault la un umăr la umăr a lui Oros cu Delgado. Nu a fost de ajunscă a dat mingea Vasluiului, Avram i-a dat cartonaş galben lui Oros şi l-a trimis în tribună pe Moldovan. În min 87 ca să-şi definitiveze opera, Avram închide ochii la un fault în careu asupra lui Rui Duarte.  După alte cinci minute de prelungire partida se încheie cu victoria celor de la FC Braşov cu 1-0.

Comentarii

Ultimă oră