Sari la conținut
cel-mai-inalt-bloc-din-brasov

Braşovul face paşi spre viitor. În Centrul Civic ar urma să fie construit un imobil cu 20 de etaje, în care vor funcţiona mai multe birouri şi un hotel. Acesta va deveni astfel cea mai înaltă clădire din Braşov.
Primăria Municipiului Braşov a eliberat săptămâna trecută un certificat de urbanism pentru o autorizaţie de construcţie a unei clădiri cu 20 de etaje în centrul Civic. I-mobilul are ca destinaţie spaţii de birouri şi hotel, va avea trei niveluri la subsol şi două mezanine.
De altfel, în zona Centrului Civic se are în vedere şi amenajarea unui centru multicultural, iar reprezentanţii Primăriei Brașov spun că vor studia posibilitatea obţinerii de fonduri europene pentru realizarea unui astfel de proiect.
Şi dacă tot vorbim despre premiere, mai trebuie menţionat faptul că, pentru prima dată în ultimii ani, o zonă verde va fi transformată în parc. Acest lucru se va face pe banii unei companii private care şi-a manifestat deja interesul pentru spaţiul din apropierea Pasajului de la Fartec.
Anul acesta, zona verde de aici, respectiv din apropierea străzii Tudor Vladimirescu, ar urma să fie transformată într-o nouă zonă de agrement. O companie din Braşov a propus Primăriei amenajarea unui parc, care să conţină şi un loc de joacă pentru copii
„Toată cheltuiala va fi suportată de firma respectivă. Noi le punem la dispoziţie toate cele necesare şi urmează ca ei să vină cu proiectul şi să-şi estimeze costurile şi dacă se încadrează din punct de vedere urbanistic în ceea ce prevede planul din aceea zonă, bineînţeles că le vom da tot concursul” a precizat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt la Primăria Municipiului Brașov.

Comentarii

Ultimă oră