Sari la conținut

Centru comunitar amenajat într-un punct termic abandonat, din zona Gării

centru-comunitar-amenajat-intrun-punct-termic-abandonat-din-zona-garii

Un punct termic abandonat, din zona Gării, va fi transformat în centru comunitar pentru familiile aflate în situații de risc. Alte centrale neutilizate ar putea deveni creșe sau grădinițe!

Primăria Brașov are în plan amenajarea în fiecare cartier a unor centre comunitare destinate consilierii familiilor cu copii aflate în situații de risc.

Primul astfel de centru de zi a fost deschis în anul 2012 pe strada Venus, în cartierul Astra, iar, după cum a precizat viceprimarul Mihai Costel, anul acesta vor începe demersurile în vederea deschiderii unui nou astfel de centru în zona Gării, pe strada Dobrogei.

Centrul ar urma să fie amenajat într-un fost punct termic, care nu mai este folosit de ani buni.

Serviciul Public de Termoficare nu mai folosește în prezent punctul termic și nici pentru viitor nu se prefigurează că va mai fi necesar.

În acest context, clădirea va fi dată în administrare Direcției de Servicii Sociale care se va ocupa de înființarea acestui centru, unde familiile care au nevoie de sprijin vor fi ajutate prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară şi profesională pentru copii, cât şi a unor activităţi de sprijin, consiliere, educare pentru părinţii lor.

Pe viitor se va face un inventar al centralelor care nu mai sunt folosite de către cei care administrează sistemul de termoficare al Brașovului și acestora li se va da o nouă utilitate, ținând cont că sunt bunuri deținute de municipiul Brașov. Nu este exclusă posibilitatea ca unele clădiri ale fostelor puncte termice de cartier să fie transformate chiar în creșe sau grădinițe.

Comentarii

Ultimă oră